Gluténmentes répatorta

Fitt / Életmód

Ha szereted a répát, és egy egészségesebb desszertre vágysz, akkor ezt neked találták ki!

Hozzávalók:

  • 3 egész tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 20 dkg gluténmentes liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg tejcsoki apróra tördelve
  • 2-3 puha, érett banán
  • 20 dkg durvára reszelt sárgarépa
  • Máz: 5 dkg étcsokoládé

2278

Elkészítés:

  • A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük.
  • Majd a lisztbe beletesszük a sütőport, a szódabikarbónát, összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a tojásos masszához, összekeverjük, beletesszük az olajat, összekeverjük, hozzáadjuk a pépesített banánt, és a durvára reszelt sárgarépát, az összetört csokoládét.
  • Tepsit, vagy tortaformát, vagy őzgerincsütőt bekenjük olajjal, majd beletesszük a sütőpapírt, beleöntjük a masszát, megigazgatjuk, hogy egyenletes legyen. 50-60 perc alatt 170 C-os sütőben megsütjük.
  • Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Ha kihűlt, a formából kiöntjük szépen egy tálcára, a tetejét megdíszítjük az olvasztott csokoládéval, csíkozzuk, vagy más mintát teszünk rá.
  • Készíthetjük tejmentesen is, a tejcsokoládé helyett használjunk étcsokoládét.

 

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!