FitMom – avagy így lehetsz TE is két gyerek után bombanő!

Fitt / Életmód

Letavecz Orsi tippjei, hogy az ünnepek után is formában legyél!

– Két gyermek után honnan ez a lelkesedés? Vagy mi vett rá, hogy elindulj egy ilyen versenyen?

A sport mindig is az életem része volt. Nem volt számomra kérdés az sem, hogy gyermekvállalás után, még ha csak hobbi szinten is, de az életem része marad.

Sőt, mindkét várandóságom alatt nagyon erősen éreztem a hiányát. A versenyzés akkor még eszembe sem jutott, az csak az utolsó pillanatban jött!  Szülés után az ember még az sem tudja mit és hogyan csináljon, és mit tegyen ahhoz, hogy minél előbb visszanyerje a szülés előtti alakját. Két kisgyerekkel azért nem nehéz gyorsan ledobni pár kilót, hiszen az ember néha úgy érzi, hogy egész nap konditeremben van. Hol az egyik, hol a másik van kézben, mindeközben ugyanúgy végezzük tovább a napi kis „rutin” munkánkat. Még ha közhelyes is, de igaz, hogy az anyaság 0-24 órás szolgálat. Sajnos nehéz több helyen is helyt állni, és megtalálni az egyensúlyt, de én hiszek abban, hogy nincs lehetetlen, csak kell hozzá akarat, kitartás, és lelkesedés. A legnagyobb motivációt saját magamtól kell, hogy kapjam, utána várhatom mástól is, de a gondolatnak először bennem kell megérnie. A legjobb recept, ha hiszünk önmagunkban, hogy képes vagyunk bármire! Nem szabad hagyni, hogy bárki vagy bármi a kedvünket szegje.

 dsc_7071

-Mi a célod a jövőben? Mész további versenyre, vagy megállsz, és anyaként folytatod tovább.

Amikor jelentkeztem a Fitparadén meghirdetett Fitmom versenyre, álmomban sem gondoltam, hogy esélyem lehet, nem hogy megnyerni, hanem az első három hely valamelyikén is végezni. Két kisgyermekkel elég nehéz egy anyának az időt úgy beosztani, hogy a mindennapi teendők mellett jusson magára is egy-két óra, ami egy ilyen verseny előtti felkészüléshez szükséges. Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy merjek-e egyáltalán jelentkezni, vagy inkább maradjak csak egy külső szemlélője az eseményeknek. Ezért az utolsó pillanatig vártam. Volt is nagy kapkodás a végén!:)

Mivel szeretnék a jövőben ebben az irányban tevékenykedni, és ahhoz ,hogy ezt maximálisan jól végezzem, úgy gondolom nem elég az elméleti tudás, az embernek meg is kell tapasztalnia a saját bőrén is ahhoz, hogy azt majd igazán hitelesen tovább is adhassa. Szerettem volna kicsit belelátni, és érezni egy ilyen eseménynek a miliőjét.              Tervezek még egy-két versenyen való részvételt, de nem kergetek nagy álmokat, szigorúan csak olyat, ami a család mellet is belefér az időmbe, hiszen most elsősorban anyaként van rám a legnagyobb szükség.

img_0373

A képre kattintva letöltheted a magazint!

-Úgy tudom, hogy a kisebb gyermeked még csak 8 hónapos. Hogyan tudtad végigcsinálni mellette?

Mivel nincs segítségem a férjemen kívűl, aki napközben dolgozik, ezért az első perctől kezdve mindent úgy alakítottam, hogy a gyerekekkel együtt is el tudjak végezni. Bevásárlás, ügyintézés, fodrász stb… Még az edzéseket is! A nagyobbik fiam 2éves múlt, és mindketten nagyon érdeklődő és aktív kisfiúk. Néha kicsit fárasztó, hiszen egyszerre több helyre kell figyelni, de elég hamar belerázódik az ember, főleg akkor, ha nincs más választása. Amire figyelni kell, hogy a gyerekek napi kis ritmusát ne borítsam fel az edzések miatt, ezért ez egy kicsit több logisztikát igényel a napirendünk összeállításánál.

-Mennyi idő kellett ahhoz, hogy ilyen formás legyél, illetve mennyit edzettél hetente?

Én már szülés után amint lehetett, elkezdtem otthon tornázni. Érdekes, hogy milyen sok gyakorlatot el lehet végezni egy főzés vagy épp takarítás közben. Sokat számít az is, hogy az ember       milyen géneket örököl, és milyen gyorsan tud regenerálódni a szervezete szülés után. Én ebből a szempontból szerencsésnek mondhatom magam. Először heti 3x edzettem, vagy épp tornáztam, most már igyekszem heti 6x. Egy idő után viszont úgy éreztem, hogy kevés az a mozgás amit itthon végzek, ezért felkerestem egy személyi edző hölgyet, aki segített és segít a mai napig a felkészülésben, az étrend kialakításában. Tudom, sokan ilyenkor azt mondják, hogy nem mindenki teheti meg, vagy épp felesleges pénzkidobás. Pedig nem így van. Egy pár alkalom mindenképp megéri, mivel nagyon sok olyan dolgot megtudunk, amire nem is gondolnánk! Az egészségi állapotunknak, a testalkatunknak megfelelő edzéséről, a megfelelő táplálkozásról. Sokszor egy rosszul végzett gyakorlat többet árthatunk, és még a várt hatás is elmarad.

-Jó-jó! Tudjuk, hogy az edzés nem minden. Milyen étrendet követtél?

Az étrendemre legfőbbképp a szoptatás miatt kellett odafigyelnem, mivel a kisebbik fiamat 7hónapos koráig szoptattam, és tejfehérje érzékeny, ezért minden ilyen ételt és táplálékkiegészítőt kerülnöm kellett, ami a számára veszélyes lehet. Ezért maradtak a jól bevált kedvencek a csirke, zöldség, és rizs.

-Lelkileg mennyire volt megterhelő a mindennapi edzés, kevesebb szénhidrát, gyerekek, házimunka stb…?

Ami megterhelő az az, hogy amiatt, hogy kicsit foglakozol magaddal is, nem mellőzheted a többi teendődet sem. Amikor elkezdődik a napi pörgés, és talán délutánra lesz egy csendes félórád, amikor fáradtan kicsit pihenhetnél, akkor beugrik, hogy most edzenem kell. Akkor kell csak igazán a lelkierő! De ha belenézek a tükörbe, és hétről hétre látom a változást a testemen, akkor hatalmas erőre kapok, és szinte alig várom a következő napot. De ehhez sajnos kell egy kis türelem, hiszen a változás nem azonnal jön.

dsc_7078

Fotó: Angels by Baci

-Hogyan lehet megtartani ezt az alakot, mire kell a legjobban odafigyelni?

Az étkezésre, és a rendszeres mozgásra kell odafigyelni. Nem akarok itt bármilyen szakmai tanácsot adni, hiszen az még nem az én asztalom, csak annyit tudok, amennyit én is megteszek.:)

-Mit ajánlanál a többi anyukának, akik azt mondják, hogy nekik gyerek mellett nincs idejük semmire? Mi az a motiváció, ami elindíthatja őket is?

Tény és való, hogy nehéz az időt jól beosztani. Főleg úgy, hogy mindenre legyen! Nekem sincs sem takarítónőm, sem babysitterem. Vannak olyan házimunkák, amiket néha kicsit háttérbe lehet szorítani. Valahol viszont ez egy kicsit személyiség függő is. Én alapból egy pörgős ember vagyok, aki nem tud egy helyben ülni. Vannak olyan anyukák, akik beletörődnek, hogy szülés után olyan lesz a testük amilyen, hiszen ez az élet rendje, és a férjük így is szereti. Én nem törődök bele. Lehet imádott nagy hassal is a férjem, de biztos vagyok benne hogy jobban imád így. Egy nő mindig talál a testén olyan pontot, amin egy kicsit mindig szeretne változtani. Irigylem azokat a nőket, akik maximálisan meg vannak elégedve magukkal, holott látszik, hogy esetleg van egy kis plusz „babyháj” rajtuk. Valószínű, hogy ez is fejben dől el. A motiváció az legyen, hogy kitűzök egy célt, honnan-hová szeretnék eljutni. Motivációt magunkon kívül sok helyről kaphatunk. A párunktól, gyermekünktől, barátainktól. Mindegy, csak legyen!..és persze kitartás!

-A gyermekeid étkezésére is odafigyelsz, vagy nekik még lehet “bűnözni”?

Próbálok nagyon odafigyelni, hogy egészségesen étkezzenek. Sok gyümölcs és zöldség is szerepel az ételek között. Édességet nem szoktam adni, de szerencsére a nagyobbik fiam Domán, nem is édesszájú. Viszont most épp azt az élet szakaszát éljük, amikor kergetem az étellel.:) Dáviddal még csak nem rég kezdtünk el ismerkedni az új ízekkel.

-Gyönyörű vagy a képeken! Ez a fotózás volt az egyik nyereményed, ugye? Hogy érezted magad, milyen érzés volt angyalnak lenni?

Igen, ez volt az egyik nyereményem. Fantasztikus volt!!! Nagyon jól éreztem magam!

Hihetelen kedves és profi csapat kezébe kerültem. Amikor megláttam a képeket, magamra sem ismertem. Nem egy anyukát láttam viszont, hanem egy igazi nagybetűs Nőt. Nagyon szépen köszönöm, és örökké hálás leszek, hogy ha még pár órára is, de egy igazi angyalnak érezhettem magam, aki egy kicsit fellegekben járhat!

 

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!