Gyorsítsd fel a zsírégetést!

Fitt / Életmód,Oldies but goodies

Gyorsítsd fel a zsírégetést! Szeretnéd megtudni, hogy mi a gyors zsírégetés kulcsa?

Daniel Tramontana master trainer következő tippjeinek segítségével a zsírégetés garantálva!

Ahhoz, hogy vágyott célodat, például a gyorsabb zsírégetést, elérd, Tramontana szerint az alapok átgondolásánál szükséges kezdened.

2296-g

A kardió nem egyenlő egy brutálfárasztó edzéssel

Tramontana a HIIT (higher intensity intervall training – magyarul magas intenzitású szakaszos edzés), a LISS (low intensity steady state – magyarul alacsony intenzitású kardió), a saját testsúlyos edzés és egy tápláló diéta kombinációjával garantálja, hogy a hozzá fordulók a lehető legjobb formájukat hozzák ki magukból.

“A szív- és érrendszer programom a LISS és HIIT edzésmódok nagyjából 75/25%-os arányán alapul. Ennek alapján a kliensem ellenállással végzett edzésén kívül a kardióra szánt teljes idejét osztjuk fel a fenti arányban a LISS és a HIIT edzésformák között.” – mondja Tramontana.

A fentieket figyelembe véve például így tervezd a kardió programod:
Heti 2 óra kardió edzés = 30 perc HIIT 2-3 napra elosztva + 90 perc LISS egy vagy két részletben.

Légy óvatos: ha csak HIIT edzést végzel, a tested a túlzott mértékű stresszre való válaszreakcióként zsírt kezdhet el raktározni.

És mi a helyzet a súlyzós edzésekkel?

“Azért, hogy a zsírégetés a lehető leghatékonyabb legyen, minden más tréninget 2-3 teljes testsúlyos edzés köré építek fel – 2 edzést egy 16-24 hetes program lineáris periodizálására építek, 4-6 hetenként változtatva a programon.” – fejti ki Tramontana.

Ez azt jelenti, hogy az edzésterv nagy súllyal, de alacsony intenzitással végzett tréninggel indul, ami fokozatosan egy kevesebb súllyal de intenzívebben végzett edzésformává alakul át. Tramontana egyébként minden nőnek erősen ajánlja az intenzívebb súlyokkal való edzést: “Sok esetben azt látom, hogy a nők olyan súlyokkal dolgoznak, amiknél sokkal nehezebbet is képesek lennének felemelni. Ne legyetek szégyenlősek, emeljetek nehezebb súlyokat és teszteljétek a képességeiteket rendszeresen!”

A pihenés fontossága

A fentiek alapján akár azt is gondolhatod, hogy a sikeres zsírégetéshez csak a padlógáz-üzemmód engedélyezett, azonban a megfelelő regeneráció nélkül a súlyzózással még akár csökkentheted is a zsírégetés hatékonyságát. Mind egy-egy sérülés, mind pedig a fáradtság okozhat több edzésperióduson keresztül tartó teljesítménykiesést.

“A regenerálódás a tréning utáni étrenddel kezdődik. A napi szénhidrátbevitel 25-50 százalékát tartalmazza ez az étkezés, akár csak komplex, akár pedig egyszerű és komplex szénhidrátforrások formájában”- ajánlja Tramontana. “Heti minimum egy lazító program szintén ajánlott.”

Ez lehet fizioterápia, masszázs, szauna, gőzterápia, úszás, akupunktúra, meditáció, jóga, alapozás vagy bármi más, akár csak egy jó könyv olvasása.

Hogyan tankold fel a tested a megfelelő üzemanyaggal?

Tramontana számára a zsírégetéshez kapcsolódó étkezés fókuszpontja az éhség kontrollálása, ami az ételadagok és a falási vágy keretek között tartását jelenti.

„Azt szoktam javasolni, hogy a felkeléstől kezdve minden egyes étkezés tartalmazzon fehérjéket, általánosságban egyenlő vagy a nap vége felé haladva minimálisan növekvő mennyiségben, étkezési szokásoktól és éhségtől függően” – mondja Tramontana.

„A zsírégetés elősegítéséhez személy szerint a magas energiatartalmú szénhidrátok teljes elhagyását javaslom – tehát még edzés után sem ajánlom ezeknek a fogyasztását – kivéve azoknál a versenyzőknél, akik felkészülésük utolsó szakaszában járnak.”

A táplálékkiegészítők szintén hasznosak lehetnek az egészséged és a zsírégetés eredményességének szempontjából. A céljaidtól és szükségleteidtől függően Tramontana a kreatin, glutamin, C-vitamin, elágazó láncú aminosavak (BCAA), halolaj, tejsavófehérje, D-vitamin, cink és jó minőségű zöldségek bevitelét ajánlja a regeneráció, általános jóllét, és a sovány izomtömeg növekedésének elősegítése érdekében.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!