A testedzés 15 jótékony hatása

Fitt / Életmód,Oldies but goodies

A testnek és a léleknek egyaránt fontos a mozgás. Ha most kezded el az edzést, akkor ilyen pozitív hatásokra számíthatsz!

1. Jó közérzet
Szeretne jó hangulatú és optimista lenni? Az edzés azzal, hogy erősebbé, kitartóbbá, rugalmasabbá és jobb megjelenésűvé teszi, visszaadja önbizalmát is.

2. Jobb alvás
Mivel az edzés következtében izmai kevésbé lesznek feszültek, könnyebben ellazul alvás közben is. Észre fogja venni, hogy gyorsabban elalszik, mélyebben alszik és reggel frissebben ébred.

3. Jótékony hatás az emésztőrendszerre 
Az edzés pozitív hatással van az emésztőrendszerre is: a belek stimulálása, a puffadás enyhítése és az izzadás révén megszünteti a szorulást.
2281
4. Nagyobb függetlenség az idősebb korosztálynak 
A rendszeres testedzés javítja az izmok, az ízületek és az immunrendszer állapotát. Így az idősebbek tovább megőrizhetik önállóságukat, hiszen nem szorulnak mások segítségére a mindennapok során, ami szellemi kondíciójukra is pozitív hatással van.

5. A fiatalság megőrzése 
Minden évben hatalmas összegeket költünk egészséget és megfiatalodást ígérő termékekre. Pedig az öregedési folyamatok lelassításához az is elég, ha rendszeresen edzünk.

6. A fizikai és mentális stressz csökkentése 
Az edzés segít megbirkózni a fizikai és mentális stressz hatásaival, és csökkenti a pánikrohamok előfordulásának valószínűségét.
2281-b
7. Gerincfájdalmak enyhítése
A nyújtógyakorlatok, az úszás, a Pilates-torna és a hátizmot erősítő gyakorlatok erősebbé teszik a hátat, és enyhítik vagy megszüntetik a gerincfájdalmakat vagy a szimpla hátfájást.

8. Nagyobb rugalmasság 
A nyújtógyakorlatok javítják a rugalmasságot, a rendszeres aerob edzés pedig hosszabbá teszi az izmokat.

9. Pozitív hatás a szellemi képességekre 
Az edzésnek hatásait munkahelyén is tapasztalni fogja: frissebben és koncentráltabban nézhet szembe a napi feladatok kihívásaival.

10. Magasabb fájdalomküszöb 
Az edzés növeli a természetes fájdalomcsillapítóként ható endorfinok mennyiségét. Így a nők könnyebben megbirkóznak a premenstruációs fájdalmakkal és a menstruációs görcsökkel is. Emellett ha az edzés alatt mélyen lélegzik, több oxigén jut a vérbe, ami ellazítja a méhet.

11. Kiegyensúlyozott vércukorszint 
A testedzés segít a vérglukóz szintjének kiegyensúlyozásában, ami különösen fontos a cukorbetegek és a cukorbetegségre hajlamosak számára.

12. Egészségesebb bőr 
A magasabb oxigénszintnek és a jobb vérkeringésnek köszönhetően a bőr rugalmasabbá válik, és a pattanások kialakulásának esélye is csökken.

13. Erősebb és egészségesebb csontok
Az edzés javítja a vérkeringést és a tápanyagok csontokba áramlását, ami csökkenti a törések és csontritkulás kockázatát.

14. Koleszterinszint szabályozása 
Az edzés növeli a „jó” koleszterin szintjét a „rossz” koleszterinnel szemben, és a trigliceridek számát is csökkenti.

15. Kardiovaszkuláris betegségek kockázatának csökkentése
Kétszer nagyobb eséllyel alakulnak ki kardiovaszkuláris betegségek, ha nem edzi rendszeresen testét.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!