7 biztos tipp a gömbölyű fenékért

Fitt / Életmód

Kevés nő van, aki elégedett lenne a fenekével. Ez az a terület, ami mindig csiszolásra szorul. Az edzés mellett itt is nagyon fontos a táplálkozásra odafigyelni.

1. Guggolás
Végezheted vállszéles terpeszben, vagy széles terpeszben is. Kivitelezésnél ügyelj arra, hogy térded ne menjen a boka vonala elé! Testsúlyod nagy része a sarkad felett helyezkedjen el.

Amikor leengeded magad a comb vízszintes vonaláig, képzeld azt, mintha leülnél valahová. Így a csípőd hátrafelé indul, és helyesen tudod végezni a gyakorlatot. Kezdetben saját testsúllyal végezd a gyakorlatot, majd ha már belejöttél, akkor jöhetnek a súlyzók, gumikötél, és a kisebb ismétlésszám!

2201 c
2. Kitörésből süllyesztés
Állhatsz szélesebb, vagy szűkebb harántterpeszben is, attól függően, hogy combjaid belső, vagy külső felét akarod jobban megdolgoztatni. Ha már jól megy ez a gyakorlat, nehezítheted a feladatot azzal, hogy a hátsó lábad alátámasztod valamivel (pl. egy székre teszed a lábfejed).

Kezdetben itt is saját testsúllyal dolgozz, majd jöhetnek a különböző nehézséget adó eszközök, és a kitörések hátsó, első vagy akár oldalsó irányba.
2201 d
3. Kitörésből felállás
Ez egy abszolút haladó gyakorlat. Kitörés helyzetben hajolj az első lábadra törzseddel, kezeidet tett a lábfejeid mellé és állj fel úgy, hogy a hátsó lábad az elsőhöz zárod. Ügyelj az egyensúlyod megtartására!

4. Merevlábas felhúzás
Ez a gyakorlat célirányosan edzi lábhajlító izmaidat,a comb hátsó felét, és megdolgoztatja a popsit is. Először zárt állásban állj, majd combod előtt szűken engedd le a súlyzót vagy rudat, és állj fel. Fontos, hogy térdeid kissé behajlítva hagyd, hátad egyenes legyen, és ne a lehajlásra, hanem a súly leengedésére koncentrálj.

5. Térdelő támasz
Helyezkedj el térdelő támaszban, karok alkartámaszban, derék megtartva. Lábad emeld vízszintesig, majd vissza a másik láb mellé. Az elején itt is saját súllyal végezd a gyakorlatot, majd nehezékként használj bokasúlyt, vagy gumikötelet.

2201 b
6. Oldalt fekvésben
Oldalt fekvésben elhelyezkedve alul lévő lábad húzd fel derékszögig, a felül lévőt pedig nyújtsd, szintén a testtel derékszöget zárva, előre. Ebből a helyzetből emeld felfelé a lábad, majd engedd vissza a talaj közelébe, közben ne tedd le a lábad. Pipáljon a lábfejed gyakorlat közben!

7. Csípőemelés hanyattfekvésben
Feküdj hanyatt, húzd fel a lábaidat, csípőszéles terpeszben a talajon, karok a test mellett. Emeld meg a csípődet, farizmaid feszítsd meg a fenti pozícióban “kívülről-befelé”, majd engedd vissza talajra.

Ez a gyakorlat is nehezíthető súlyok használatával!
Alapozó edzésterv saját testsúllyal

1. gyakorlatsor:

  • Guggolás vállszélességű terpeszben 20 x
  • Kitörés hátra 15-15 x
  • Guggolás széles terpeszben 20 x
  • Kitörésből felállás 12-15 x

2. gyakorlatsor:

  • Lábfeltolás térdelőtámaszban 20-20 x
  • Csípőemelés hanyattfekvésben 30 x
  • Lábemelés oldalt fekvésben 15-20 x

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!