7 tipp a sikeres teherbeeséshez

Mini Angel,Szex(i)

Rajta vagytok éjjel nappal mégsem sikerül teherbe esned? Jani White felfedi, mit csinál a legtöbb pár rosszul az ágyban, amikor teherbe esésről van szó, és mit kellene tenniük helyette.

Úgy érzed maga, mint egy kotlóstyúk? Ha csak ránézel egy babára, elolvad a szíved és egy perccel sem akarsz már tovább várni a családalapítással? Bár ez igazából az Anyatermészeten múlik, mégis van, néhány tedd, vagy ne tedd szabály a teherbe esés művészetében.

Jani White felfedi, hol hibáznak a párok, amikor megpróbálkoznak a fogantatással.

Jani White a termékenység és szexualitás szakértője a The Fertile Fizz (A termékeny buborék/pezsgés) című könyv szerzője mindent elmagyaráz, amit tudnod kell.

1. Kevesebb fókusz legyen a peteérésen és több a felvezetésen

Valószínűleg a legnagyobb hiba, amit a „próbálunk teherbe esni” (TTC trying to concieve) párok elkövethetnek, hogy túl nagy figyelmet szentelnek az ovulációs napoknak. Persze ezek nagyon fontosak, sőt létfontosságúak, DE legalább olyan fontos, hogy megfelelő energiát gyűjts az ovuláció előtti napokban, mint az hogy elkapd azokat az alkalmakat, amikor a hormonjaid a csúcson vannak és képesek boldog mosolyt csalni az arcodra a terhességi teszt felett.

Ha növelni akarjuk a teherbe esési képességünket, figyelmet kell helyeznünk a szexuális energiánk megnövelésére is.

2301-b

Az az energia, ami csábítja a fogamzásra való fogékonyságot rögtön a menstruációd vége után elkezdődik. Egy nagy hiba, amit számtalan pár elkövet, hogy nem helyeznek megfelelő hangsúlyt a szexuális energiájuk felépítésére az ovulációs napok megérkezése előtt.

Sok párt elsöpör a mindennapos rohanó, hektikus, asztalhoz kötött, ingázó élet és a szexuális tervezés nem számít fontosnak egészen a csúcs termékenységi napok kezdetéig.

2. Legyen számodra elsődleges a csábítás

A szeretkezés élvezzen elsőbbséget, ne a teherbe esés.

A legnagyobb tévedés, amit a „próbálunk teherbe esni párok” elkövetek újra és újra, hogy félresöprik a szeretkezést és csak a gyereknemzésre összpontosítanak.

Térjünk hát vissza a testünk fogantatáshoz szükséges kémiai valóságába. A vonzódás kémiája a feromon pezsgés, az ugyanaz a hormon zuhatag, ami befolyásolja a teherbe esési képességedet.

A vonzódás kémiája a feromon pezsgés, az ugyanaz a hormon zuhatag, ami befolyásolja a teherbe esési képességedet.

Ennek a neve a HPG, a hipotalamusz-hipofízis-gonádok tengely, ami egy nagyon érzékeny, finoman kiegyensúlyozott visszacsatolás az agy legfőbb mirigye a hipotalamusz-hipofízis és a gonádok (petefészkek és herék) között.

A vágyad jelet küld a limbikus rendszernek, amely beindítja a dopamin, a “szeretnék” hormon termelődését, amely viszont beindítja az oxitocin, az úgynevezett “szerelmi hormon” termelődést, amivel kifejleszti a kötődés /összekapcsolódás érzését, ami legszükségesebb összetevője a megfoganásak. Ez egy dominóhatás, ahogy egyik hormon beindítja a másikat, ezért is nevezzük hormon zuhatagnak.

Ez a hormon zuhatag, ez a vágy vezérelt löket, majd beindítja azokat a hormonokat, melyek elröpítenek bennünket egy felfokozott akarás állapotába, feltüzelve ezzel az ösztrogén és a tesztoszteron hormonokat a szexuális csúcsra. Ez a libidónk, a hormon vezérelt vágy barométerünk.

Az akarásnak ebben az állapotában vagyunk a legbefogadóbbak és legalkalmazkodóbbak a fogantatásra.

Amennyiben figyelmet tudunk fordítani a csábítás előtérbe helyezésére, a teherbe esési képesség ezzel egyidejűleg természetesen nőni fog, a fokozott szexuális erő következtében.

3. Ölelés, simogatás, egymás kezének megfogása

A partnereddel való összekapcsolódás is fontos szerepet játszik a szaporodásban.

Említettük korábban, hogy a gyereknemzésre való összpontosítás ütközhet a szeretkezéssel és beszéltünk annak fontosságáról is, hogy feltüzeljük az oxitocint, ami egy módja annak, hogy megnöveljük a szexuális és szaporodási energiánkat.

Nem hangsúlyozhatjuk eléggé ennek az összekötő hormonnak a fontosságát, és hogy mennyire nélkülözhetetlen a fogamzás energiájához. Biztosnak kell lennünk benne, hogy a társunk, akit választottunk erősen fog kötődni hozzánk, ha elindulunk a teherbe esés, majd a szülésbe. Szükségünk van a bizonyosságra, hogy a társunk lesz az, aki biztonságot és jóllétet nyújt nekünk a gyermekről való gondoskodás, a gyereknevelés során.

Ez kötés válasz bele van kódolva egy 30.000 éves programba, amely úgy beleivódott a DNS-ünkbe, hogy lehetetlen, hogy biztonságban érezzük magunka a gyermekvállaláskor, ha nem tudjuk, hogy a választott társ ott lesz, hogy elhárítsa a kardfogú tigrisek támadását, elpusztítsa a gyapjas mamutot és ébren tartsa a tüzet, amíg mi szembe nézünk a szüléssel és a csecsemő gondozásával egy barlangban, egy bizonytalan világban.

Kissé drámaian hangzik? Nos, talán a kardfogút helyettesíthetjük pénzügyi stresszel, a gyapjas mamut pedig lehet a helyi Tesco vagy Sainsbury. Ám a hormonok működése tekintetében ez a barlang-orientált válasz még mindig a legfontosabb hajtóereje annak, ami a zuhatagunkat mozgatja/hajtja.

Beindíthatjuk az oxitocin válaszunkat egymás kezének megfogásával, cirógatással, szemezéssel, érzéki hangokkal és öleléssel.

Emlékszel milyen érzés, amikor szerelmes leszel? A folyamatos érintés állapotában vagy – a folyamatos kötődésében. A legbiztosabb módja annak, hogy feltüzeld a reproduktív erődet az, ha visszatérsz az állandó érintkezés állapotába. Oka van annak, hogy oxitocint ”szerelmi hormonnak” hívják.

A legbiztosabb módja annak, hogy feltüzeld a reproduktív erődet az, ha visszatérsz az állandó érintkezés állapotába.

Arra kérlek, hogy ne felejtsd el, az ovulációt követő időszak is nagyon fontos, hogy a szexuális és szeretkezési energiád felfokozott maradjon. Ezek az oxitocin szintnövelő tanácsok létfontosságúak a sárgatest termelési szakaszban – az ovuláció utáni két hétben, amikor a beágyazódás megtörténhet.

Ebben az időszakban rendkívül fontos, hogy mindkettőtök számára hogy nagy hangsúlyt és energiát fektessetek egymás dédelgetésébe. Mutasd meg a szerelmednek mennyire törődsz vele. Légy tudatában annak, hogy bár a spermiumok már célba értek, továbbra is figyelnetek kell a köztetek lévő hormonális rezgések fenntartására, a gyengédségtől a bujaságig mozgó skálán, ami attól függ, milyen hangulatban vagy. A fizikai kapcsolat fenntartása, ami az érintésen keresztül virágzik, létfontosságú alkotóelem a sárgatest fázis idején, ami abban segít, hogy a tested fogékonyabbá váljon a terhességre.

A gyermekek meg akarnak érkezni, és boldog emberekkel szeretnének lenni. A dédelgetés a sárgatest fázis idején egy holtbiztos módja annak, hogy a beindítsd a hormonális fogadókészséget a fogamzásra.

4. Töltse fel a szexuális elemeket

Fókuszáljon a szeretkezésre a gyermeknemzés helyett.

Sok pár számára a teherbe esés folyamata egy szexuálpolitikával és feszültségekkel teli aknamezővé válhat, melyből nagy eséllyel a csalódások és kielégítetlen szükségletek harca lesz.

Ahogy korábban már kijelentettük, a gyermeknemzés gyakran kitúrja a szeretkezést, és aminek egy kellemes és kielégítő élménynek, szexuális feltöltődésnek kellene lenni, házimunkává válik.

Jaj!

A legjobb módja annak, hogy a szeretkezés keretei közt maradj, ha arra fókuszálsz, ami a leginkább a szexualitás felé terel. Mi izgat fel?

Vedd le a szemed a spermáról és a petesejtről és határozottan helyezd vissza a ”Hé bébi, hogy tudlak felizgatni” pályára.

Nagyon egyszerű a rohanó életünkben hagyni, hogy a szex hátrább kerüljön a napirendi pontok sorrendjében, és egy olyan helyre száműzzük, ahova az ’át kell még gondolnom’ vagy az ’alkalmi’ dolgokat szoktuk; hisz a legtöbb ember túl fáradt a szexhez. Vagy ami még ennél is rosszabb a szex hőmérőzések eredményéhez és az ovulációs készlethez időzített kötelességgé válik, és aminek egy örömteli kötődésnek kellene lenni gépiessé és lélektelenné válik.

 

Kérdezd meg magadtól, hogy az elmúlt héten mennyi időt és energiát fordítottál az életed mechanikus, mindennapi dolgaira, mint például az ingázás, a munkád, a vásárlás és a főzés, a bevásárlás stb.? És ezekkel az általános napi dolgokkal kapcsolatosan, mennyi időt szenteltél a közösségi médiának, az emailek megválaszolásának vagy csak az interneten való böngészésnek (általában annak az okát kutatva, miért olyan nehéz teherbe esni)?

 

Majd miután összeadtad mennyi energiát és időt használtál el, kérdezd meg magad – mindebből az időből mennyit töltöttél azzal, hogy fokozd a szexuális túlnyomást? Mennyi időt szántál arra, hogy kigondold, hogyan fogod elcsábítani a párodat? Menyi időt és energiát szenteltél annak, hogy megtaláld az utat, hogy fel tudd őt húzni? Mennyi időt töltöttél el arról fantáziálva, mi húz fel téged?

 

Minél több időt és erőfeszítést teszel a szexuális szükségleteid feltöltésébe, annál jobban megnöveled a szeretkezés gyönyörét.

A gyereknemzési energia a szexuális energiából származtatott, ezért minél több időt és erőfeszítést teszel a szexuális szükségleteid feltöltésébe, annál jobban megnöveled a szeretkezés gyönyörét, csak úgy, és olyan szexuális összefüggéseket fedezel fel, amik után lihegni fogsz és többet és többet akarsz majd kapni belőlük.

Ez a helyes út a szív és az agy számára a gyermeknemzéshez. Minél jobban felizgat bennünket a szeretkezés élvezete és gyönyöre, annál inkább nő a teherbeesési képességünk.

5. Üres gyomorral szeretkezni

Az egyik legnagyobb hiba, amit a párok elkövetnek, hogy a szeretkezést, a gyermeknemzést, a szexet valamikorra, valahova a nap végére száműzik. A legrosszabb ezzel kapcsolatban az, hogy a hogy a legtöbb pár nagyon későn vacsorázik, és mire elintézi a napi dolgait, megeszi a vacsorát, vegetál a tv előtt, majd végre a háló felé veszi az irányt, teli hassal és olyan hormonokkal a testben akar szeretkezni, melyek inkább fókuszálnak az emésztésre, mint arra, hogy kívánatosak legyenek.

a legtöbb pár teli hassal és olyan hormonokkal a testükben akar szeretkezni, melyek inkább fókuszálnak az emésztésre, mint arra, hogy kívánatosak legyenek.

Felfogtad, hogy az emésztés egy hormonális folyamat? A legtöbb ember számára a hormonok teljesen a szexualitáshoz kötődnek, pedig minden testi folyamatot hormonok irányítanak.

Amikor emésztünk, az endokrin rendszer (hormon irányító rendszer) az energiát főleg arra fordítja, hogy valahogy megkönnyítse annak a hatalmas mennyiségnek a feldolgozását, amivel az előbb megterhelted a gyomrodat és a bélrendszeredet, annak érdekében, hogy lebontsa és felvegye a tápanyagokat és megszervezze az összes emésztési funkciót, amelyek téged fenntartanak.

Nos, minden tekintetben szükségünk van a táplálékra. Amit mi itt próbálunk javasolni, az az, hogy a szeretkezés előtérbe helyezésével az emésztéssel szemben, el tudod érni a szexuális felemelkedést, a nélkül a nehézség nélkül, amit akkor tapasztalsz, amikor megpróbálod a szexuális energiádat a maximálisra emelni, miközben a szervezeted minden időt és energiát kénytelen a feladatokra fordítani, amik fellépnek.

Ahelyett, hogy besétálnál az előbb együnk, aztén szeretkezzünk napi rutinod ajtaján – próbáld meg fordítva csinálni.

Szóval ahelyett, hogy besétálnál az előbb együnk, aztán szeretkezzünk napi rutinod ajtaján – próbáld meg fordítva csinálni. Egyszerű. Sétálj be az ajtón, kapd fel a kedvesedet, siess vele a fürdőkádba, vagy a zuhany alá, vetkőzzetek le, mossátok le a nap porát, mosdassátok meg egymást egy érzéki szappanozással, hogy hangulatba hozzátok magatokat, majd szeretkezzetek, még azelőtt, hogy nekilátnál a szokásos vacsorádnak.

Nem pusztán jobb szexben lesz részetek, amit kevésbé akadályoz az emésztés terhe, de a vacsorához is egy csodásan megnövekedett étvággyal fogsz érkezni. Háborítatlan hormonáramlással szeretkezni azt jelenti, hogy a szexuális hormonjaid megkapták a legfőbb segítséget és ezáltal a még élénkebb élvezetek nagyobb magasságába tudnak repíteni. Nyer – Nyer helyzet.

6. Előjáték és utójáték

Az utójáték pont olyan fontos, mint az előjáték.

Mit mondasz?!

Az utójáték nagyban hasonlít az előjátékra, csak ez később van, nem korábban.

Lányok, biztos sokan olvastátok, hogy megbillenteni a csípőt szex után jó ötlet, főleg a fogamzási idő csúcsán. Valóban, ez nem ’egy öreg feleségek története’, hanem egy jól bevált gyakorlat, hogy segítsen összegyűjteni a spermát a méhnyaknál, különösen hogy a tiszta tojásfehérjéd egy nyúlékony nyálka. (Spinbarkeit)

Amikor a nyálkád száraz, ami a menstruációd végénél jellemző, akkor nincs szükséged a billentett csípőre. A száraz nyálkahártya arra szolgál, hogy távol tartsa a spermiumokat a szorosan zárt méhnyaktól. A száraz nyálka egyet jelent a gátlástalan, élvezettel teli szex-el ami csak a szexről szól.

Amikor ez a száraz nyálka elkezd nedvessé változni és rugalmassá, akkor jön el a billentés ideje.

Ez az az idő, amikor a méhnyak elkezd megnyílni és átjárót hoz létre a spermiumoknak.

Ami a legtöbben nem vesznek figyelembe, az az, hogy egy erőteljes orgazmus fontos szerepet játszik abban, hogy a lehető legtöbb spermiumnak legyen lehetősége feljutni a méhnyakhoz, majd keresztül a méhnyakon.

Egy erőteljes orgazmus fontos szerepet játszik abban, hogy a lehető legtöbb spermiumnak legyen lehetősége feljutni a méhnyakhoz, majd keresztül a méhnyakon.

Sok évvel ezelőtt Masters és Johnson híres szex terapeuták eget rengető kísérletet végeztek, melynek során kamerát helyeztek be, hogy lássák, mi történik egy női testben orgazmus közben. Azt találták, hogy a méhnyak ’alámerül és elnyel’. Ez egy olyan élettani művelet, ami segíti a spermiumok gyorsabb mozgását a méhnyakon keresztül. Lányok ugye ismeritek ezt az érzést – azt a mélyről jövő összerándulást, amit az orgazmus izgalma okoz.

Srácok itt egy tipp: miután elélveztél benne, helyezd a barátnődet egy párnaágyra, megbillentve a csípőjét 35-40 fokos szögben – és aztán adj bele mindent, hogy a csúcsra juttasd

Szóval srácok itt egy tipp: miután elélveztél benne, helyezd a barátnődet egy párnaágyra, megbillentve a csípőjét 35-40 fokos szögben – és aztán adj bele mindent, hogy a csúcsra juttasd.

A nőknek hatalmas az orgazmus képességük van és miután már megvolt a behatolásos kapcsolat, még mindig képes vagy arra, hogy csúcsra juttasd egyszer (vagy akár többször is).

Simán csak a csókolózás, ölelkezés és simogatás ebben a helyzetben, képes megnövelni a spermiumok méhnyakon keresztül történő áramlását, és amennyiben még egy kis gonosz csavart is akarsz a dologba vinni ami tudod, hogy a vágyát az őrületig fogja fokozni, akkor tegyél meg mindent, hogy újra a csúcsra juttasd, ami oxitocin áradást okoz és a méhnyak alámerül és elnyel.

7. A menstruációs időszakok az Ő örömére

A használd a ’te idődet’ a hónapban arra, hogy a szerelmedre figyelsz.

Az egyik legnagyobb hiba ami a párokkal megeshet amikor próbálnak teherbe esni, hogy elhagyják a szexuális játékot és minden figyelmüket az ovuláció idejére időzített szexre fordítják.

Lányok, ez a tanács nektek szól. Amikor teljesen a próbálkozásra összpontosítjátok minden figyelmeteket, nagyon könnyű beleesni abba a csapdába, hogy csak arra a szeretkezésre áldoztok a szexuális energiátokból, melynek célja a sperma célba juttatás.

ÉS amikor újra megjön a menstruációd az igencsak kétségbeejtő és csalódást okozó. Án nagyon lényeges, hogy emlékezz, hogy a ciklusod 1. Napján az FSH (folliculus stimuláló hormon) és LH (luteinizáló hormon) már elkezdték a saját áramlásukat és közvetlenül az 1. Naptól a következő tüsző, ami a következő terhességet jelentheti, elkezdi a növekedését és ez lehet a következő esély a fogantatásra.

Rendkívül lényeges, hogy a menstruációdnak ebben az időszakában a párodra koncentrálj.  A menstruáció remek időszak arra, hogy a szeretkezésre fektesd a hangsúlyt, aminek semmi köze sincs a teherbeeséshez, viszont annál több köze van a hormonális pezsgés felturbózásának, ami nem más, mit a köztetek lévő szexuális energia.

A menstruáció remek időszak arra, hogy a szeretkezésre fektesd a hangsúlyt, aminek semmi köze sincs a teherbeeséshez

A menstruáció a kézzel és szájjal történő örömszerzés ideje, – idő az ő gyönyörűségére, amikor a figyelem azon van, miért is vagytok szeretők, ne pedig a babanemzésé – egyelőre.

Azzal, hogy a menstruációs időszak egyfajta szexuális fókuszba kerül, előkészíted a fejlődést, ami azt jelenti, hogy amint befejezed a menstruációdat, máris zökkenőmentesen léphetsz a legalább annyira fontos 2. fázisba,  – az ovuláció előtti szakaszba ahol nagyon fontos, hogy valóban a szeretkezésre összpontosítsatok fokozva ezzel a szexuális feszültséget, ami csúcson fogja tartani az ovulációt és a hormonokat, abszolút magasságokban, teljesen megnyílva, befogadásra készen, legmagasabb szintű képességet biztosítva ezzel a szervezetednek ahhoz, hogy tényleg megfoganjon a baba.

Emma Cannon termékenységi szakértő bölcs szavait idézve „a terhesség egy befogadási folyamat. Te nem érheted el a terhességet, csak részesülhetsz benne. ”

Minden tanács a cikkben efelé hajtott. Ha a legszexisebb formádban vagy, akkor tudod igazán megnövelni a befogadó képességedet. Befogadóvá válni a partnered irányába, megnyitni a vágy és vágyakozás útját, a lehető legkézenfekvőbb és leghelyesebb útja annak, hogy fokozd a fogamzásra való fogékonyságodat.

A vonzódás kémiája = A fogamzás kémiája. Vedd le a szemed a spermáról és a petesejtről és határozottan helyezd vissza a ”Hé bébi, hogy tudlak felizgatni” pályára.

Ez messze a legjobb útja a gyereknemzésnek.

Jani White a The Fertile Fizz című könyv szerzője író, óraadó, akupunktúrás szakember, dúla, és születés előtti oktató. Amikor nem a Harley Street (Harley utcai) klinikán dolgozik, a ’Fizzicist’ név alatt blogot ír, a hormonokkal kapcsolatos témákban. Jani kortól és nemtől függetlenül foglalkozik az emberekkel: férfiakkal és nőkkel, fiúkkal és lányokkal, csecsemőkkel és aggastyánokkal egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Dr. Hevesi Krisztina: A (tű)sarkamra állok

Egy francia pszichológus, Nicolas Guegue izgalmas kutatási területet választott: eredményei szerint a férfiak kitüntetett figyelemben részesítik a nőket a hétköznapokban, amennyiben a hölgyek magas sarkú cipőt viselnek.

Olvass tovább
Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!