Dr. Hevesi Krisztina: A (tű)sarkamra állok

Lelkierő,Szex(i)

Egy francia pszichológus, Nicolas Guegue izgalmas kutatási területet választott: eredményei szerint a férfiak kitüntetett figyelemben részesítik a nőket a hétköznapokban, amennyiben a hölgyek magas sarkú cipőt viselnek. A kísérletben részt vevő nők három különböző sarokmagasságú cipőben (lapos, közepes, magas) szólították meg az utca emberét, s kérték meg egy kérdőív kitöltésére. Míg a női megkérdezettekre nem volt hatással a sarokmagasság, azonban a férfiak annál szívesebben vettek részt a kérdőív kitöltésében, minél magasabb sarkú cipőt viselt a hölgy! További kísérleteikben ugyanezt az eredményt kapták más, különböző élethelyzetekben is (pl. utcán való segítőkészség, kapcsolatkezdeményezés szórakozóhelyen). Összefoglalva: a nők által viselt cipők sarokmérete erőteljes hatással van a férfiak viselkedésére.

tűsarok 2

De mi van akkor, ha kevésbé biztonságosan egyensúlyozunk a centinél is kisebb átmérővel rendelkező cipősarkakon, ha vezetni, busz után futni, s cuccokkal felpakolva távolságokat megtenni sem szeretnénk benne – viszont beérjük egyetlen szempár csodálatával?

Nos, a magas sarkakat otthon is bevethetjük, azonban egy csinos fehérnemű, babydoll, csipkés hálóing mezítláb is csodát tehet. Kiváltképp nagy magabiztossággal alkalmazhatjuk ezeket téli, férfi szemnek úgymond ínséges időkben. Egy másik, szintén friss kutatás szerint a férfiak sokkalta hálásabban reagálnak a szexi öltözetekre, s még szebbnek látják választottjukat benne a téli, hűvös hónapokban, mint a nyári időszakban, amikor telítődik a retinájuk a hiányos öltözetű nőktől a hétköznapokban. Úgyhogy tankolunk fel erotikus élményekkel ilyenkor, hogy legyen miből táplálkoznunk a melegebb évszakokon!

Ne feledjük, a férfi szeretetnyelve a szexualitás – nem véletlen, hogy ilyenkor hangzik el leggyakrabban először a szó, hogy „szeretlek” – hát engedjük beszélni!

Dr. Hevesi Krisztina – szexuálpszichológus

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!