Kecses tartás – sugárzó önbizalom; Tanuljunk meg nőiesen járni!

Lelkierő

Vannak nők, akik – ha belépnek valahová – rögtön magukra vonják a figyelmet. Olyan a járásuk, mintha lebegnének. Magasnak tűnnek, pedig nem azok. Titkuk a tökéletes testtartás.

A nőies járás alapszabályai:

1. Húzd ki magad! – Ha nem vagy benne biztos, hogy egyenes a hátad, akkor állj egy falhoz, és támaszkodj neki. Az lesz a jó testtartás.
2. Járás közben írj diszkrét nyolcasokat a csípőddel, ez a szexisen ringó csípő titka!
3. Lépj egymás elé a lábaiddal! Kicsit keresztbe, de arra figyelj, hogy a lábfejed mindig kifelé álljon, mert különben úgy tűnik majd, mintha csámpás lennél.

Szép, sikeres, fitt…

Szerencsénkre nem kell ahhoz a fellegekben járnunk, hogy egyenesen álljunk, de attól sem leszünk automatikusan boldogok, ha egyenes a hátunk. Ugyanakkor az egyenes testtartás magabiztos külsőt kölcsönöz, és ez garantálja a magabiztos fellépést.

A jó testtartás szépít

Ez a leggyorsabb módja annak, hogy 5 kilóval karcsúbbnak látsszunk. Próbálja ki! Álljon a tükör elé slamposan: lógó vállakkal, beesett mellel, kitolt hassal! Aztán húzza ki magát, mint amikor egy marionettfigurát kihúznak: fejet fel, mellet ki, hasat be! Az eredmény azonnal látható: nagyobb mell, kisebb has – öt centiméterrel magasabbnak és sok évvel fiatalabbnak fog tűnni. 

Egy amerikai pszichológus tudományosan tesztelte a helyes testtartás és a szépség-hatás összefüggését. A kísérleti személyek elé két nő fényképét tette: egy modelltípusúét és egy inkább duciét. A fotókon – az arcok nem voltak felismerhetőek – a nők 3 különböző testtartásban voltak megörökítve: egyenes tartásban, katonai vigyázzállásban és slamposan.

Valamennyi kísérleti alany az egyenes tartást találta a legszebbnek, és a rossz tartású karcsú modellt kevésbé tartotta vonzónak, mint az egyenes tartású molettet.

Tanulj meg helyesen járni.

Tanulj meg helyesen járni.

A jó tartás sikert ígér

A menedzserek vezetési tréningjének része a jó tartás gyakorlása is. Az erő, a dinamika és a magabiztosság a testbeszéd alapvető tartozékai úgy a privát életben, mint a szakmaiban.

Aki egyenesen jár és áll, a győztes látszatát kelti! 

Ezzel szemben a slampos járás és tartás a tehetetlenség, a határozatlanság, a félelem és a gyengeség egyértelmű jeleit továbbítja a külvilág felé. Speciális, célzott testedzés segíthet abban, hogy meggyőzően mozogjunk, magabiztosan lépjünk fel és nem utolsósorban több sikert érjünk el.

A jó tartás fitté tesz

A helyes testtartás meghatározza, hogy – a mindennapokban, avagy sportolás közben – nehezünkre esik-e, fájdalmat okoz-e a mozgás.

Aki állandóan görbén jár vagy áll, ne lepődjön meg, ha fáj a háta!

Ez törvényszerű. Amikor egyenesen tartjuk magunkat, izmaink szinkronban dolgoznak. A ferde tartásezzel szemben hibás terheléshez és izmaink fájdalmas túlerőltetéséhez vezet. A hátpanaszok 80 százaléka erre vezethető vissza!!!

Az egyenes tartás további előnye a mélyebb és intenzívebb légzés, valamint javul a vérkeringés. A rossz tartás nem rossz szokás, hanem a gyenge hát- és hasizmok következménye. Aki erősíti izomait, automatikusan megváltoztatja vele a tartását. A jó tartás ugyanis nem feltétele, hanem eredménye az erős izomzatnak.

A tökéletes testtartás

Milyen ez? Lényege, hogy tetőtől talpig egyenes vonalban álljunk. Íme: fülek a vállközép fölött, vállak a csípő fölött, csípő a térdek fölött, térdek a boka fölött. Ehhez némiképp meg kell feszítenünk az egész testünket, de nem úgy, mintha karót nyeltünk volna.

Talpunkkal biztosan álljunk a talajon, felsőtestünk és fejünk legyen egyenes, lélegezzünk szabályosan, és próbáljuk meg összehangolni belső és külső tartásunkat!

Ha a fejünk tetejére teszünk egy könyvet, s úgy járunk-kelünk, kiválóan tesztelhetjük, milyen egyenesen járunk. Ameddig a könyv rendre lepottyan, biztosak lehetünk abban, hogy nem a hajunk túl selymes, hanem a tartásunkon akad javítanivalónk!

 

Kapcsolódó cikkek

Dr. Hevesi Krisztina: A (tű)sarkamra állok

Egy francia pszichológus, Nicolas Guegue izgalmas kutatási területet választott: eredményei szerint a férfiak kitüntetett figyelemben részesítik a nőket a hétköznapokban, amennyiben a hölgyek magas sarkú cipőt viselnek.

Olvass tovább
Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!