A sosem féltékenykedő párok 5 szokása

Lelkierő,Szex(i)

Ha folyamatosan attól rettegsz, hogy egy másik nő el fogja csábítani a pasid vagy hogy nem munkával telnek az “irodai” éjszakázások, akkor kapcsolatotok nem áll biztos talajon.

2286-dd

“Az emberek azért féltékenyek, mert félnek, bizonytalanok, ijedtek vagy rettegnek attól, hogy elvesztenek egy szeretett személyt” – állítja Jane Greer, Ph.D., new yorki kapcsolati szakértő, a How Could You Do This to Me? Learning to Trust After Betrayal című (“Hogyan tehetted ezt velem? A bizalom felépítése a megcsalás után” magyar nyelven még nem elérhető) könyv szerzője.

A magabiztos, kiegyensúlyozott személyiség egy egészséges párkapcsolatban ritkán talál igazi okot arra féltékeny vagy gyanakvó legyen. Röviden: ha megfelelő a párkapcsolatod, ki kell tudnod mondani – “Megbízom benne” – úgy, hogy ezt így is gondolod.

Nem idegesítő számotokra, ha a párotok épp mással táncol vagy flörtöl

Nem akaszt ki, ha a kedvesed más nőkkel is ropja a parketten. Épp ellenkezőleg, mosolyt csal az arcodra, amikor látod, hogy a pasid mással táncol, és közben jól érzi magát. “A flörtölés egy energiatermelésre szolgáló természetes viselkedésforma” – mondja Greer. “Egyikőtöket sem zavarja a másik flörtölése, mert mindketten szeretitek és vonzónak találjátok a másikat.” Mindemellett tudod, hogy a buli végén úgyis veled megy majd haza a pasid 😉

Mindkettőtöknek van ellenkező nemű barátja és ez egyikőtöknek sem kellemetlen

Lehet, hogy elviszed a haverodat a reptérre vagy épp a párod segít a havernőjének pár képet feltenni a csaj lakásában. Kitalálod, mi történik? Nem lesz belőle veszekedés. Greer szerint ebben az esetben “tökéletesen megbízol benne, és tudod, hogy azért ilyen segítőkész, mert fontos számára a havernőjével való barátsága vagy épp fordítva. A havernőjének nyújtott segítségét a párod szeretetének és gondoskodásának jeleként értékeled, és nem azon kattogsz, hogy a párod egy másik nővel tölt külön időt.

Ha megdicsérik párod külsejét, boldognak érzed magad

Nem kerít rögtön hatalmába a “kopj le, ő az én pasim”-érzés. Sőt, büszke vagy rá, hogy a kedvesed milyen sármos, és hogy ezt mások is észreveszik. “Tudod, hogy milyen szexi” – mondja Greer. “És csak téged választott.”

Nem akadsz ki, ha arról beszél, hogy milyen dögös Jessica Alba, ő pedig tudja, hogy teljesen odavagy Ryan Goslingért és ez nem zavarja

Ez már egy keményebb feladat. Csak a nagyon erős és magabiztos személyiségek tudják nehézségek nélkül elviselni, ha a partnerük valaki mást is vonzónak talál. Amennyiben ez így történik, az Greer szerint annak a jele, hogy kapcsolatotok szilárd alapokon áll. “Megérted, hogy a párod más nőkre vonatkozó dicsérő szavai nem azt jelentik, hogy le is szeretne velük feküdni – ebben a tudatban teljesen biztos vagy és biztonságban is érzed magad.”

Másokkal is töltetek külön időt

Csak mert nem vagytok együtt sülve-főve, nem jelenti azt, hogy ne lennél teljesen elköteleződve a pasid iránt. Persze szuper, ha sok a közös programotok, de a saját dolgaidra fordított külön idő is ugyanilyen klassz tud lenni időről-időre. Részedről teljesen rendben van, ha a párod a haverjaival lóg, és te is szeretsz a barátnőiddel külön lenni. Amikor nem vagytok együtt, nem chateltek egész időn keresztül és nem aggódtok, hogy hol lehet a másik és épp kivel találkozott. “Biztos vagy benne, hogy párod szeret és vonzónak talál, így nem ijedsz meg az esetleg színre lépő nőktől” – állítja Greer.

Kapcsolódó cikkek

Dr. Hevesi Krisztina: A (tű)sarkamra állok

Egy francia pszichológus, Nicolas Guegue izgalmas kutatási területet választott: eredményei szerint a férfiak kitüntetett figyelemben részesítik a nőket a hétköznapokban, amennyiben a hölgyek magas sarkú cipőt viselnek.

Olvass tovább
Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!