6 apró lépés, hogy megváltoztasd az egész életedet

Lelkierő

Tele vagy álmokkal, de valahogy az idő mindig elrepül mellettük, és ezek az álmok soha nem válnak valóra? Mi az, ami a legjobban zavar? Eláruljuk, hogyan változtathatsz rajta!

1. Ha utálod a munkádat

Mielőtt legközelebb kijelentenéd, hogy mennyire utálod az egészet, gondold csak végig: tényleg magával a munkával van bajod, vagy csupán a körülményekkel? A reggeltől estig tartó taposómalom még arra is képes, hogy szürkévé változtassa az egyébként imádott munkádat.

Ha rájössz, hogy nem a melóval van baj, könnyebben meglátod benne a szépet, és azt is, hogy érdemes folytatnod – vagy éppen váltanod, ha annak jött el az ideje.

2. Ha álomhelyekre vágyódsz

Napi tíz perc a friss levegőn sokkal többet tesz az egészségedért, mint évente egy hét nyaralás. Ez persze nem azt jelenti, hogy mondj le a tengerparti felüdülésről!

Csupán azt szeretnénk a tudtodra adni, hogy a környezetváltozás bárhol és bármikor megoldható, mindössze ki kell menned a szabadba érte.

2140 s

3. Ha nem szereted a testedet

Most azonnal vágj bele valamibe, amitől megtanulod elfogadni, tisztelni és szeretni a testedet! A tánc és az ölelés is olyan tevékenység, hogy az érintés hatására szerotonin nevű boldogsághormon termelődik tőle a szervezetedben.

Ettől aztán sokkal fogékonyabbá válsz a pozitív érzésekre – önmagaddal és másokkal szemben. Minél több örömet adó apróságot csempészel be a napirendedbe, annál jobb viszonyban leszel a testeddel.

2140 B

4. Ha nem megy a koncentráció

Képtelen vagy összpontosítani, pedig nagyon szeretnél? Elég nehéz úgy figyelned valamire, ha közben félpercenként pittyeg a telefonod, hogy e-mailed érkezett.

Sajnos valahányszor megváltoztatod a figyelmed fókuszát, az agyad akaratlanul is kizökken. Szuper megoldást jelent, ha nem vagy rest néha kikapcsolni az értesítéseket a mobilodon. Ez máris minőségi változást hoz majd az életedbe.

5. Ha nincs körülötted egy normális pasi

Ne azt várd, hogy megjelenjen a szőke herceg fehér lovon! Te építettél falakat magad köré, azokat kell előbb lépésről lépésre lebontani. Először szervezz egy bulis estét a legjobb barátnőddel, vagy vágj bele egy új hobbiba – a lényeg, hogy tölts időt valami új, eddig ismeretlen közegben is.

Még csak flörtölnöd sem muszáj: az is haladás, ha egyáltalán észreveszed a férfiakat, illetve észleled, hogy ők is észrevesznek téged.

6. Ha képtelen vagy spórolni

Mindig is szerettél volna megtakarítani egy kis pénzt, de hó végére valahogy elfogy az összeg? Itt sem érdemes nagyban nekilátni. Töprengj rajta, hogy van-e olyan apróság, amit rendszeresen megveszel, de igazából nincs is rá szükséged!

Az ebéd utáni csoki pontosan ilyen… A százasokból hamar többezres összeg kerekedik, ahonnan már csak egy újabb lépés választ el tőle, hogy idővel jelentősebb megtakarításod legyen.

2140 C

Kapcsolódó cikkek

Dr. Hevesi Krisztina: A (tű)sarkamra állok

Egy francia pszichológus, Nicolas Guegue izgalmas kutatási területet választott: eredményei szerint a férfiak kitüntetett figyelemben részesítik a nőket a hétköznapokban, amennyiben a hölgyek magas sarkú cipőt viselnek.

Olvass tovább
Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!