10 szépségtrükk profi sminkesektől

Szépség

Sminkeld magad profin! Bármikor készen állhatsz egy címlapfotózásra, ha ezeket megfogadod.

1. Minőségi ecsetek

Az ecsetek legalább annyira fontosak, mint a sminkcuccok minősége, hiszen rajtuk múlik a tartósság és a felvitel tökéletessége. Ha átlagos kencéket használsz és átlagos a kézügyességed, már csupán prémium kategóriás ecsetekre váltva is hatalmas javulást érsz majd el. Ugyanaz a technika ugyanis sokkal jobb eredményre vezet ilyenekkel. Legalább nyolc ecsetre lesz szükséged: alapozóecsetre, korrektorecsetre, púderecsetre, pirosító ecsetre, kis eloszlató ecsetre, lapos szemhéjpúder-ecsetre, precíziós ferde ecsetre és ajakecsetre.

2182 a

2. Alapozóba kevert primer

Sokkal természetesebbé teheted az összhatást, ha néhány csepp primert keversz a folyékony vagy krém állagú alapozóba. Így ugyanis semmivel sem lesz gyengébb a fedés, viszont enyhül a maszkszerűség. A sminkmesterek szerint egyébként eleve sokkal tartósabb lesz a sminked, ha nem por alapozót használsz – még zsíros bőrrel sem. Túlzott faggyútermelés esetén az olajmentes alapozót inkább szivaccsal vidd fel.

3. Színes korrekció

A profi sminkesek egyik legnagyobb titka, hogy ránézésre azonnal meg tudják állapítani a bőrtónust, így biztos kézzel terelik el a figyelmet a problémákról. A pirosas rejtegetnivalókat leginkább zölddel, a szem alatti kékes karikákat pedig naranccsal korrigálhatod. Nem véletlen tehát, hogy a korrektorpalettában többnyire nem csak drapp árnyalatok sorakoznak.

4. Makulátlan arcforma

Örök igazság, hogy mindenkinek az kell a legjobban, ami nincs: a kerekded arcúak inkább hosszítani szeretnének optikailag, még hosszúkás pofival adott az igény a kerekítésre. Szerencsére kontúrozással mindent ki lehet egyensúlyozni: a világos színek kiemelnek, a sötétebbek pedig háttérbe szorítanak. A bronzosítóval megrajzolt „3” alak például mindenkinek szuper: a halántékon kezdődik a felső része, a „hasa” az orcák alatt van, az alja pedig az állkapocs vonalában. Magasabb homlokot úgy lehet optikailag tökéletesíteni, ha a szélét bronzosítod – ugyanez a szélesebb orra is érvényes.

2115 B

5. A tökéletes szemforma

Ahhoz, hogy kiemeld a szemedet, érdemes halvány bronzosítóval végigfutnod a szemöldökcsont vonalán, tehát félúton a felső szempillasor és a szemöldök között. Ez az idő múlásával egyre látványosabb eredményre vezet. Túlzottan zárt tekintet esetén az alsó- és a felső pillasor külső felét is kontúrozd feketével, lógó szemhéjnál pedig kenj highlightert a szemöldököd alá. Ha apró szemeken szeretnél nagyítani, bézses ceruzával húzd ki az alsó szemhéjadat.

6. Ellentétes színek hatalma

A korrektornál már említettük, hogy az ellentétes színek „kioltják” egymást. Vannak olyan esetek – például a szemhéjfestéknél –, amikor éppen kiemelésre lehet használni őket. Ennek megfelelően nézd meg, hogy mi található a színkörön a szemed alapszínével szemközt, mert az lesz a legjobb. Zöld szemmel például kitűnő választás a cseresznye, illetve minden, aminek piros az alaptónusa, így a szilva is.

7. Szemkontúr jól

Ha eddig azt hitted, hogy a profik pillasoronként egyetlen vonalat húznak, örömmel jelentjük: nem így van. A sminkes szakmában dolgozók általában a belső szemzugtól haladnak kifelé a szemhéj közepéig, majd a külső szemzugtól megint csak húznak egy vonalat a közepéig, hogy összeérjen a kettő. Ha számodra úgy kényelmesebb, akár apró vonásokkal is dolgozhatsz, mert az is szép eredményhez vezet.

2182 d

8. Csókos ajkak

A tökéletességhez először is alapozd le az egész ajkadat, amivel előkészíted a terepet a rúzs számára, ráadásul jobban láthatod, hol van a szád valódi körvonala. Ezután fehér szemceruzával óvatosan fuss végig a szád kontúrján – vagy azon kívül, belül egy-egy milliméterrel, ha szeretnéd vastagabbnak vagy vékonyabbnak láttatni az ajkadat. A harmadik lépés, hogy ismételd ezt meg a rúzsod árnyalatával megegyező szájceruzával. Végül jöhet az ecsettel felülről lefelé felkent rúzs. Az új kontúrvonalat egyébként vékony réteg alapozóval fixálhatod.

2182 e

9. Mesteri szemöldök

A szemöldöködnek belül a belső szemzugod vonalában kell indulnia, és jó, ha kifelé vékonyodik. A legtöbb probléma azonban nem is magával a hosszal vagy a formával szokott előfordulni, hanem a kiemelésre választott színnel. A hajadtól néhány árnyalattal világosabbal nem nyúlhatsz mellé. Erre a célra egyébként szemhéjpúder is jó.

10. Viszlát, karikák!

A szem alatti karikákat úgy tüntetheted el a leghatékonyabban, ha nem csupán végighúzod a korrektort az alsó szemhéjad alatt, hanem inkább háromszöget rajzolsz belőle úgy, hogy a külső és a belső szemzugtól „V” alakban lehúzd az arcodra. Tökéletes eloszlatás után látni fogod, mennyivel üdébb így az eredmény.

2182 c

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!