Tobzódás Ámor kertjében

Szex(i)

Az étkezés, az egzotikus ételek széles tárháza kiváló kulináris élvezetet nyújt, s mindemellett bizonyos ételek, zöldségek fogyasztása felélénkíti szexuális életünket is.

A vágyfokozás fokozása

“Az élvezetnek szám szerint hat oka van: a lángoló szerelem tüze, az áradó mag, a szeretett lény közelsége, az orca szépsége, izgató étkek és a kapcsolat.”- írja Nefzawi Illatos kert-című könyvében. Afrodiziákumok alatt azokat a növényi, állati, vagy ásványi eredetű szereket, termékeket, ételeket értjük, amelyek erősítik a teljesítőképességet, növelik az erotikus fantáziát, erősítik a nemi vágyat és fokozzák a gyönyört.

Különböző kultúrákban különösen nagy hagyománya van e szerek használatának, mert ezek könnyebbé tehetik a partner “meghódítását”, az erekciót, az orgazmuskészséget és képességet.

Az afrodiziákumok között vannak hatásos és kevésbé hatásos szerek. Ez utóbbiak hatásosságát csak a néphagyományok, az ősi rítusok, babonák támasztják alá.

Az afrodiziákumokból általában étel vagy ital készül, de ismertek olyan vágyfokozók is, amelyeket a testbe kell bedörzsölni, illetve belégzésükkel váltják ki a kívánt hatást.

Az afrodiziákumok hatásuk szerint lehetnek helyi (Johimbin) hatásúak, központi idegrendszer (kokain, morfium, hasis) stimulánsok, általános erősítő (ginzeng-gyökér) hatásúak, illetve húgy- és ivarszervekre (petrezselyem, zeller) hatók.

Fűszerezetten

A fűszereket az arabok annyira féltették, hogy lelőhelyeikről valótlanságokat állítottak, hihetetlen meséket szőttek róluk. A királyok vagyonának nagy része a fűszerkereskedelemből származott.

Az asszír, föníciai és görög hiedelmek szerint az a lány, aki egy hétig sáfrányt fogyasztott, nem tudott ellenállni szerelmesének. A sáfrány állítólag nemcsak az embert, hanem a méhet is izgatja.

A vaníliát az azték indiánok és a franciák csokoládé ízesítésére alkalmazták. A gyömbér, fahéj, kardamom, boróka, fekete bors, édes kömény szerelmi erejéről a Káma Szútrában és az Illatos kertben is tesznek említést.

A tengeri iringó egy olyan bogáncshoz hasonló, vadon termő növény, amelynek gyökerét csókos cukorkának nevezték, annak afrodiziákus hatására utalva: “Ki buján táncolt az éjféli bálon, forró iringóra és kövér osztrigára vágyott”.

A növények minden részéből: gyökérből, szárból, levélből, virágból és termésből is készítettek vágyfokozót.

A mandragóra, a padlizsán, a beléndek, maszlag, zeller mind azok közé a növények közé tartozik, amelynek vágyfokozó hatást tulajdonítottak. Ezek egy részét azonban nagy kár lenne kipróbálni, mert például a maszlag és a beléndek mérgező.

A ginzengről azt tartják, hogy az egyik leghatékonyabb afrodiziákum. Gyökeréből szirup készül, mely bármely zöldségből készült ételhez hozzáadható.

2243 a

Jótékony tökmagolaj

A héj nélküli tök magjából kíméletes módon, hidegsajtolással nyert olaj jó terápiás hatása miatt mind a népi gyógyászatban, mind a szabadforgalmú gyógyszerek között világszerte elterjedt. A tökmagolaj rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban.

Jó gyulladás gátló, magas antioxidáns tartalma miatt hozzájárul szervezetünk gyors regenerálódásához, Delta-7 fitoszterol tartalmának köszönhetően pedig csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, illetve enyhíti annak tüneteit. Magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően afrodiziákumként is megállja a helyét.

A tengerek kincsei

Az osztriga, a homár, a kagyló, a csiga, a rák, a tonhal, a cápa – és sorolhatnánk még a tenger kincseit – nemcsak kiváló afrodiziákumok, hanem igen gazdag vitamin tartalmuk is.

Az osztrigát az igazi ínyencek nyersen fogyasztják, kevés citromlével meglocsolva. Nem véletlen, hogy több szerelmes játékfilmben is tetten érhető, amint a szerelmesek osztrigát csemegéznek, majd vacsora után egymás karjaiba borulnak. De a homár szintén jó vágyfokozó, s mellé egy pohár minőségi száraz fehérbor vagy pezsgő megsokszorozza a szexuális vágyat.

A csokoládé csábereje

A csokoládét a perui indiánoknak köszönhetjük, akik kakaóbabból állították elő, és akkora tisztelettel övezték, hogy még fizetni is lehetett vele. Már ők is felfedezték a csokoládé csábító erejét. Montemusa, akinek hatszáz háremhölgye volt, éjjel-nappal kortyolta a kakaót a szexuális gerjedelem szinten tartása érdekében.

Kolumbusz Kristóf 1502-ben ajándékozta meg vele a spanyol királyt. Alexander Dumas szeretkezés előtt és után is ajánlotta a csokoládé fogyasztását, mert az afrodiziákus hatás mellett frissítő tulajdonságokkal is rendelkezik.

A csokoládék dúsítására gyakran használt olajos magvak, elsősorban a mandula és a mogyoró, például kiváló ásványi anyag-és telítetlen zsírsav-forrás.

 

Kapcsolódó cikkek

Dr. Hevesi Krisztina: A (tű)sarkamra állok

Egy francia pszichológus, Nicolas Guegue izgalmas kutatási területet választott: eredményei szerint a férfiak kitüntetett figyelemben részesítik a nőket a hétköznapokban, amennyiben a hölgyek magas sarkú cipőt viselnek.

Olvass tovább
Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!