Spenótos-vérnarancsos saláta diós öntettel

Fitt / Életmód

Már a neve is ínycsiklandóan hangzik, ugye? Ha szereted a különlegességeket, akkor ez biztosan a kedvenced lesz!

Hozzávalók:

  • 0,5 kg cékla (tisztítva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 bögre bébispenót
  • 4 bögre tépett salátalevél
  • 4 vérnarancs (hámozva és darabolva)
  • 1 avokádó (kockázva)
  • 1/4 bögre feta sajt
  • bors

Az öntethez:

  • 1/2 bögre pörkölt dió
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfú
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 bögre olívaolaj
Spenótos-vérnarancsos saláta diós öntettel

Spenótos-vérnarancsos saláta diós öntettel

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Közben kend be olívaolajjal a céklát, majd szórd meg sóval és borssal. Alufóliába tekerve fog sülni 45-60 percig. A sütőből kivéve óvatosan le tudod kaparni a héját akár egy papírtörlővel. Kockázd fel!

Oszd el 4 tányérra a spenót- és a salátaleveleket, utána tedd rájuk az avokádót, a vérnarancsot, a céklát és a fetát.

Az öntethez vágd apróra a diót, és tedd egy kis tálba a többi hozzávalóval. Összekeverés után mehet a saláta tetejére.

(sav)

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!