Gluténmentes citromos – mákos palacsinta

Fitt / Életmód

Természetes, és egészséges összetevőkből készült villámgyorsan elkészíthető palacsinta.

Biztos lehetsz benne, hogy mind a 10 ujjadat meg fogod nyalni utána!

Elkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Teljes idő: 25 perc

Kb. 6-8 palacsinta készülhet belőle, mérettől függően

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál bio mák
  • 1/2 csésze cukormentes almaszósz
  • 1 csésze cukormentes mandulatej 1 nagy tojás szerves
  • 1 teáskanál citrom aroma
  • 2 evőkanál tiszta juharszirup + a díszítéshez
Mákos palacsinta

Citromos-mákos palacsinta

Elkészítés:

1.       Egy nagy tálban keverjük össze a zablisztet, a sütőport, és a mákot.

2.       Adjuk hozzá a mandulatejet, almaszószt, tojást, citrom aromát és juharszirupot.

3.       Ha a tészta túl sűrű adjunk hozzá még mandulatejet, de a tésztát nem kell olyan vékonyra önteni, mint a                       „hagyományos” palacsintáét.

4.       Kókuszolajjal kenjük be a serpenyőt, és közepes lángon süssük ki.

5.       A sütésnél figyelni kell, hogy várjunk, amíg még buborékol a tésztája (körülbelül 3 perc) és utána fordítsuk                   meg, majd a másik felét még süssük kb. 1-2 percig. Melegen tálaljuk juharsziruppal, friss gyümölcsökkel.

 

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!