Almás-diós torta – „clean eating” recept

Fitt / Életmód

Ezzel a desszerttel semmilyen diétát nem szegsz meg!

Hozzávalók 6 adaghoz

A tésztához:

1/2 tk. lenmagpehely

1 ek. víz

2,5 ek. darabolt dió

1/4 tk. tengeri só

2 ek. kókuszzsír

2 ek. juharszirup

 

A tetejére:

4 nagy alma (hámozva és vékonyra szeletelve)

3 ek. juharszirup

3 ek. narancslé

½ tk. őrölt fahéj

 

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és kenj ki kókuszzsírral egy kb. 23 cm-es tortaformát.

A tészta hozzávalói közül keverd össze a lenmagpelyhet és a vizet egy kis tálban, és tedd félre 10 percre, hogy zselés állagú legyen.

Aprítógépben dolgozd össze a diót és a sót, amíg homokszerűvé nem válik az állaga. Tedd hozzá a kókuszzsírt, a juharszirupot és a lenmagos zselét, majd ezeket összekeverve simítsd a tortaforma aljára. 12-15 perc alatt lesz aranybarna a széle a sütőben. Hagyd hűlni legalább 10 percig!

Ezután keverd össze a juharszirupot, a narancslevet és a fahéjat, majd mártsd bele az almaszeleteket ebbe a masszába. Majd vedd ki őket, tedd a tészta tetejére, végül öntsd rá a maradék masszát is.

Még 20-25 percig kell sülnie ahhoz, hogy az alma megpuhuljon. A tetejére még jöhet egy kis extra fahéjas juharszirup!

(sav)

 

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!