Ezzel a desszerttel semmilyen diétát nem szegsz meg!
Hozzávalók 6 adaghoz
A tésztához:
1/2 tk. lenmagpehely
1 ek. víz
2,5 ek. darabolt dió
1/4 tk. tengeri só
2 ek. kókuszzsír
2 ek. juharszirup
A tetejére:
4 nagy alma (hámozva és vékonyra szeletelve)
3 ek. juharszirup
3 ek. narancslé
½ tk. őrölt fahéj
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és kenj ki kókuszzsírral egy kb. 23 cm-es tortaformát.
A tészta hozzávalói közül keverd össze a lenmagpelyhet és a vizet egy kis tálban, és tedd félre 10 percre, hogy zselés állagú legyen.
Aprítógépben dolgozd össze a diót és a sót, amíg homokszerűvé nem válik az állaga. Tedd hozzá a kókuszzsírt, a juharszirupot és a lenmagos zselét, majd ezeket összekeverve simítsd a tortaforma aljára. 12-15 perc alatt lesz aranybarna a széle a sütőben. Hagyd hűlni legalább 10 percig!
Ezután keverd össze a juharszirupot, a narancslevet és a fahéjat, majd mártsd bele az almaszeleteket ebbe a masszába. Majd vedd ki őket, tedd a tészta tetejére, végül öntsd rá a maradék masszát is.
Még 20-25 percig kell sülnie ahhoz, hogy az alma megpuhuljon. A tetejére még jöhet egy kis extra fahéjas juharszirup!
(sav)