A lapos has 10 titka

Fitt / Életmód,Szépség

Minden nő feszes, lapos hasról álmodozik, de tenni is kellene érte…A siker receptje nem az önsanyargatás, hanem egész más!

1. Tudd a kulcsot!

Nem a koplalás és az önsanyargató edzés a lapos has elérésének legegészségesebb módja. Inkább okosan kell hozzá enni, illetve céltudatosan mozogni. Fontos, hogy mindenképpen eleget egyél a hormonháztartásod egyensúlyának megőrzéséhez, hiszen napi 1200 kalória alatt drámai mértékben lelassul a zsírégetés és megáll a fejlődés. A lapos has egyébként 70%-ban a táplálkozáson múlik!

2119 E

2. A testtartás fontos

Érdemes olyan gyakorlatokat végezned, amelyek szép testtartást eredményeznek – tehát főleg a gerinc menti izmok átmozgatására irányulnak. Ha ugyanis mindig egyenesen tartod magad, az egész törzsed sokkal szebbnek, formásabbnak hat. Akármilyen meglepő, akár 3-4 kilóval is kevesebbnek tűnhetsz, ha alapjáraton helyes a tartásod.

3. Jó az intervallum edzés

Az olyan edzés, aminél magas és alacsony intenzitású részek váltják egymást, hosszú távú zsírégetést tesz lehetővé. Messze nem csak felülésekről és hasprésekről szól tehát az ideális edzés! Akár a futást is végezheted így. Meglátod: sokkal definiáltabbak lesznek az izmaid, így a hasad is.

2119 futás

4. Stresszoldás

A feszültség megnöveli a szervezetedben a stresszhormonok szintjét, ami bizonyítottan összefüggésben áll a deréktáji zsírpárnák felhalmozódásával. Szerencsére már naponta néhány percnyi ellazulás is segít benne, hogy kordában tartsd a kortizolszintedet.

5. Zabkása reggelire

A rostban gazdag falatok hozzájárulnak a haspuffadás megelőzéséhez. Érdemes tehát lecserélned a megszokott reggelidet zabkására és mellé valamilyen bogyós gyümölcsre. Ez a párosítás verhetetlen a lapos hasért folytatott küzdelemben.

6. Sok-sok víz

Mindennap bőséges mennyiségű vízhez kell juttatnod a szervezetedet, ha zsírégetést tervezel. (Egyébként is, de most nem az a lényeg.) A legfontosabb, hogy a belső hidratálás elősegíti a méregtelenítési folyamatokat, illetve lúgosító hatása is van – és ez többszörösen hozzájárul, hogy minden eddiginél laposabb legyen a hasad.

2119 D

7. Tiltólistás ételek

Ha lapos hasat szeretnél, sajnos van néhány étel, amivel nem szabad jóllaknod. Ide tartozik a brokkoli és a káposzta, melyekből kis mennyiség jöhet, ha nem vagy érzékeny – de sokan már néhány falatra is fokozott gázképződéssel reagálnak, ami a kirajzolódó kockák egyik legnagyobb ellensége.

8. Egész testes edzés

Ha folyton csak egy izomcsoportot edzel, aránytalan lehet a fejlődésed, ami hosszú távon akár rossz testtartáshoz is vezethet. Ülőmunka esetén például különösen kevéssé szerencsés csak hasprésekre és felülésekre szánni minden erődet. Az egész testet átmozgató gyakorlatsorok viszont minden porcikádnak jót tesznek.

2119 C

9. Mélyebb izomrétegek

Amikor leragadsz egy-két fajta hasizomgyakorlatnál, sajnos nem mozgatod át az egész területet. A látható – tehát kockákkal kirajzolódó – rész alatt ugyanis további izomrostok találhatóak, amelyek állaga szintén nagyban befolyásolja az összképet. Ebben érdemes akár profi edző segítségét kérned!

10. Hurkák ellen

Sokakat az indít el a kockahas felé vezető úton, hogy megunják az elöl-oldalt látható kis hurkákat. Pedig nincs szükség ellenük spártai intézkedésre: már az is sokat segít, ha minél kevesebb transzzsírt viszel be a szervezetedbe, és sétálva közlekedsz, amikor csak lehet.

2119 B

 

 

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!