7 módja annak, hogy visszakapd a szexuális életed a gyermeked megszületése után

Szex(i)

Úgy érzed sosem lesz már normális szexuális életed, most hogy megszülettek a gyerekeid?

A szex szakértő Samantha Evansnek egy minden részletre kiterjedő útmutatója van hozzá, hogy visszatérj a szexuális életbe a gyerekek után – és imádd azt.

A gyerek összehozásának módja élvezetes volt és talán azóta is sokkal több és jobb szexben van részed, mint előtte bármikor, mert a hormonjaid a pusztítót játszák a testeddel, és a szex vadmacskájává változtattak. Azonban csak nagyon kevés pár szexuális élete alakul így miután az új családtag megérkezett.

Néhány nő szexuális élete jobb lesz gyerekszülés után, ám vannak, akiknél a szexuális élet hiánya a jellemző a kimerültség, a test fizikai változása és a hormonháztartás megváltozása miatt.

Sok nő azt tapasztalja, hogy a szexuális egészsége megváltozik szülés után. Néhány változás időszakos, ám vannak tünetek amik hosszútávú, tartós változást okozhatnak. Mivel a női test rengeteg változáson megy keresztül a terhesség alatt, a szexuális egészség helyreállítása a szülés előtti állapotba minden nőnél különbözik.

2303-b

Néhány nő szexuális élete jobb lesz gyerekszülés után, ám vannak, akiknél a szexuális élet hiánya a jellemző a kimerültség, a test fizikai változása és a hormonháztartás megváltozása miatt.

Akárhogy is azzal, hogy megváltoztatják a szexuális szokásaikat, hogy befogadják ezeket a változásokat, a legtöbb pár újra kielégítő szexuális életet tud élni.

Idővel visszatérhetsz a rendes kerékvágásba.

Idővel, türelemmel, kísérletezéssel és a fantáziád segítségével hamarosan újra szenvedélyes éjszakáid (vagy nappalaid… attól függően melyik napszakban van kedved a szexhez) lesznek, és még több gyermeked.

A szülés után azt gondolnád, hogy nincs olyan nő, aki újabb gyereket szeretne, de a szülés élménye hamarosan elhalványul, és olybá tűnik, mint egy könnyű világrahozatal.

A doktorok és szülésznők által javasolt várakozási idő, mielőtt újra szexuális élettel kísérleteznél 6 hét, azért, hogy biztos lehess benne, hogy mindened begyógyult és fertőzésnek sem teszed ki magad.

Vannak párok, akik korábban kezdenek próbálkozni és vannak, akik később, mint 6 hét. Érthető, hogy vannak párok, akik aggódnak a szülés utáni szex miatt, ám minél tovább várnak, annál nehezebb lehet visszatérni a normális szexuális élethez.

Hogy érint bennünket a gyermek világrahozatalának módja

Amennyiben olyan szerencsés voltál, hogy hüvelyi szülésed volt repedés vagy gátmetszés nélkül (sebészeti beavatkozás, egy kis vágás a gáton, hogy a baba feje kiférjen), úgy érezheted, hogy minden visszatér a normális kerékvágásba és kívánod a szexet.

A gyógyulás hosszabb ideig tarthat, ha:

-volt egy repedésed vagy gátmetszésed, amit össze kellett ölteni, hogy természetesen gyógyulhasson

-egy asszisztált szülésnél csipeszt vagy fogót használtak, ami véraláfutást vagy duzzanatot okozott, aminek be kell gyógyulni

-farfekvéses szülés volt

-egy hosszú szülés véraláfutásokkal és gáttáji fájdalommal járt

Sok nő azt gondolja, hogy azért, mert császármetszéssel hozta világra gyermekét előbb élhet szexuális életet, pedig ugyanolyan helyzetben van, mint azok, akik hüvelyi úton szültek. Igaz, hogy a hüvelyük nem ment keresztül a szülési procedúrán, de ők is vérezhetnek világrahozatal után, a méhlepény megszülését követően.

Azoknak a nőknek, akik császármetszéssel szültek a gondolniuk kell az ebből eredő sebhelyükre.

Azoknak a nőknek, akik császármetszéssel szültek a gondolniuk kell az ebből eredő sebhelyükre. A seb megnyomása fájdalmat okozhat, és kialakulhat az érzékelés elvesztése is a seb körül, ami miatt érzékennyé válik az érintésre. Célszerű tehát elkerülni az olyan szexuális pozíciókat, amik nyomást fejtenek ki a hasra és a seb felületére.

A császármetszés egyes esetekben fájdalmasabbá is teheti a közösülést. Nagyobb a kockázata a műtéti hegnek a méh körül és érzékenyebb vagy a fertőzésekre is.

A hüvelyi szülés alatt és után bizonyos hormonok, amiket a test a terhesség alatt termelt felszabadulnak. Császármetszésnél ez nem történik meg, ami anorgazmiát okozhat, vagyis az orgazmus átélésének képtelenségét, attól függetlenül, hogy mi történt a hüvelyedben, ami hatással lehet a szexuális működésedre.

A szervezetben létrejövő változások, amikre számíthatsz.

2303Az inkontinencia egy gyakran fellépő szülés utáni probléma, amit a medencefenék izmainak tornáztatásával képesek vagyunk enyhíteni.

A testünkben különböző változások léphetnek fel a szülést követően, mint a tágabb vagina, a hüvely izmainak gyengülése, a szárazabb hüvely, és a gyengébb érzékelés különösen a csikló környékén, gáttáji fájdalom, és a fájdalmas szex. Az inkontinencia egy gyakran fellépő szülés utáni probléma, amit a medencefenék izmainak tornáztatásával képesek vagyunk enyhíteni.

Medencefenéki gyakorlatok

A medencefenék izmait minden nőnek napi gyakorisággal kellene tornáztatni, nem csak a szülés után. Azáltal, hogy biztosítod a medencefenék izmainak megfelelő edzettségét két legyet üthetsz egy csapásra: megóvhatod magad a húgyúti fertőzéstől, amit az izmok szüléskori megnyúlása okoz, illetve erősebben élheted át az orgazmusod.

A medencefenék izmait minden nőnek napi gyakorisággal kellene tornáztatni.

A medencefenéki gyakorlatokat bárhol végezheted, ülve, állva vagy fekve. Ha bizonytalan vagy abban, hogyan kell a gyakorlatokat végezni, kérj tanácsot egy erre szakosodott gyógytornásztól.

A MUMMY MOT kurzus arra oktatja a gyógytornászokat hogyan segítsenek kismamáknak visszanyerni a medence egészségét, beleértve a testtartást, a medencefeneket, a medence tájéki fájdalmat és szexuális tanácsokat.

Az olyan termékek, mint a Pericoach, ami egy medencefenék edző applikáció a telefonodon, segíthetnek nyomon követni az előre haladásodat, miközben tanácsot is kapsz egy klinikustól, aki orvos, nővér vagy fizioterapeuta. Találhatsz regisztrált klinikust a Pericoach-on aki tanácsot ad neked magáról a termékről is.

Hogy végezz medencefenék gyakorlatokat

Szorítsd össze és feszítsd meg a végbélnyílásodat és a hüvelyedet egészen felfelé (a teljes hosszában).

Csináld nagyon gyorsan feszítsd meg és azonnal lazítsd is el. Aztán ismételd meg lassan, addig tartva amíg kényelmes, de 10 másodpercnél nem hosszabban. Ismételd meg mindkét gyakorlatot 10-szer, napi 4-6 alkalommal.

Használhatod az Ovo gésa golyókat is, hogy megkönnyítsd a dolgodat, amik medencefenék tornáztató eszközök, többek között súlyozott golyók, amik járás közben mozognak, és edzik az izmokat, hogy összehúzódjanak és ellazuljanak.

OVO L1 - Baci Lingerie Aréna Pláza

OVO L1 – Baci Lingerie Aréna Pláza

Amikor kevés időd van, és miután a gyermek megszületik kevés időd lesz, használd az OVO F9-et, ami egy napi 5 perces medencefenéki torna rutint kínál. Helyezd be az eszközt és az izmaid elkezdenek összehúzódni válaszul a vibrációs programra.

Ha szeretnél egy vibrátort és egy medencefeneket edző szerkezetet az OVO masszírozó termékskáláját pont neked találták ki. Kombinálva a vibrációs energiát az elektromos stimulációval, ezek a szex játékok egyszerre nyújtanak szexuális kielégülést és medencefenéki gyakorlatozást egy terméken belül.

2297-ovo

OVO – Baci Lingerie Aréna Pláza

Ha nem vagy benne biztos, hogy helyesen végzed a medencefenék izmait erősítő gyakorlatokat, kérj tanácsot egy erre szakosodott gyógytornásztól.

 

Ne üsd magad agyon a hüvelyi szárazság miatt

A hüvelyi szárazság apró repedéseket és vágásokat okozhat a vaginában.

A terhesség alatt és szülés után a hüvely szárazabbnak tűnhet, és kevésbé nedvesedhet a testben végbemenő hormonális változások miatt, ami fájdalmas vagy kellemetlen lehet közösüléskor. A hüvelyi szárazság apró repedéseket és vágásokat okozhat a hüvelyben, ami megnöveli a fertőzés lehetőségét is.

A hüvelyi szárazság apró repedéseket és vágásokat okozhat a hüvelyben, ami megnöveli a fertőzés lehetőségét is.

Gyakran kudarcként tekintünk a síkosító használatára, pedig a nedves hüvely fontos szerepet játszik az örömteli, élvezetes szexben mindegy milyen korú vagy nemű vagy. Mi a Waterglide organikus síkosítót értékesítjük, ami kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, táplálja és hidratálja a hüvely érzékeny nyálkahártyáját, rugalmasabbá és nedvesebbé téve azt, ..

water

Waterglide síkosító – Baci Lingerie Aréna Pláza

Kerüljük a vegyszert tartalmazó síkosítók használatát, amik allergiás reakciót okozhatnak, mint például a viszketés vagy az égető érzés. Ha latex óvszert használunk, kizárólag vízalapú síkosítóval párosítsuk, mert az olaj bázisú síkosító elkezdheti lebontani az óvszert, csökkentve ezzel a hatékonyságát.

Szilikon bázisú síkosítót ne használjunk szilikonból készült szexuális játékszerekkel, mert lebontják a szexuális játékszer szilikon borítását.

Érzékenység és öltések

Amennyiben szülés után a repedést vagy metszést össze kellett ölteni, hogy begyógyulhasson, fájdalmat érezhetsz a gát tájékon. Az öltések idővel begyógyulnak, de tisztán kell őket tartani, hogy elkerüld a fertőzéseket.

Vegyél be egy fájdalomcsillapítót, hogy enyhítsd a kellemetlen érzést. Hegszövet képződhet a szövetek gyógyulási folyamatának részeként, ami kellemetlen érzést vagy fájdalmat okozhat szex közben. Ha ez bekövetkezik, beszélj a házi orvosoddal. A hegesedés mértékétől függően esetleg kérheted a hegszövet vizsgálatát szülés után, különösen, ha kihat a szexuális életedre.

Az öltések idővel begyógyulnak, de tisztán kell őket tartani, hogy elkerüld a fertőzéseket.Ha minden nap olyan vibrátort használunk, mint a OVO F 8, egy kis síkosítóval, az segíthet a hegek gyorsabb gyógyulásában, és így elkerülhető az újabb sebészeti beavatkozás.

Miután a repedést vagy a metszést rendbe hozták, néhány nő gyengébb szexuális érzékelést tapasztalhat a hegszövetekben, ahol az idegvégződéseket átvágták és a vibrátor használata segítheti az erősebb érzékelést a gáton, stimulálva az idegvégződéseket és biztosítva a szövetek jobb vérkeringését.

Ne hagyd figyelmen kívül a szex alatt érzett fájdalmat

A szex sohasem lehet fájdalmas, függetlenül attól, hogy szültél-e vagy nem. A legtöbb nő 6 hétig tartózkodik a szextől, mert ez az egészségügyi szakemberek általános tanácsa, de igazából nincs helyes ideje az újrakezdésnek.

A szex sohasem lehet fájdalmas, függetlenül attól, hogy szültél-e vagy nem.

Egy ausztrál tanulmány, ami a The Maternal Health Study (2013) (anyák egészségügyi tanulmánya) információit használta, arra megállapításra jutott, hogy a nők 41%-a próbálta meg a hüvelyi szexet a szülést követő hathéttel, 65%-a nyolc héttel és 78%-a tizenkét héttel, míg 94%-a csak 6 hónappal később próbálta. A tanulmány azt is megállapította, hogy a nők 53%-a aki folytatta a szexet a szülést követő hat héttel, kerülte a behatolásos szexet, úgy, mint az előjátékot és a kézzel történő önkielégítést.

A tanulmány szerint azok a nők, akik császármetszéssel szültek vagy asszisztált szüléssel, mely során fogót vagy csipeszt használtak, illetve akiknek gátmetszése vagy összevart szakadása volt, sokkal kevésbé hajlottak a szexuális élet folytatására 6 héttel a szülés után.

Azon nők közül, akik mégis hajlandók voltak folytatni a szexet 6 hét után, 43%-nak volt császármetszése, 32%-nak volt fogós asszisztált szülése, 32%-nak volt gátmetszése és 35%-nak kellet a hüvely repedését összevarrni, összehasonlítva a nők 60%-val akiknek spontán hüvelyi szülésük volt, ép gáttal.

Átlagosan az első alkalommal szülő nők mindössze 10%-a szül hüvelyi úton és ép gáttal. Akárhogy is, ez nem tartja vissza őket a jó szex élvezetétől.

Hogy könnyítsd meg a visszautadat az ágyba:

1. Beszélj a partnereddel

Általánosan feltételezhető, hogy új anyaként az olyan kérdések, mint a szexuális élet folytatása a szülés után, akörül fognak forogni, hogyan érzed magad, de jó, ha tisztában vagy azzal, hogy a párodnak is meg vannak a saját  érzései és félelmei a szex miatt.

Sok férfi számára a gondolat, hogy fizikai fájdalmat okoz lelombozó és befolyásolhatja a téren, hogy akar-e veled szerelmeskedni. Azon is aggódnak, hogy már nem illenek bele a hüvelyedbe, annak megváltozott formája miatt.

A hatás, amit a partnerük látványa szülés közben gyakorol rájuk, néhány férfinál szintén kihathat a szexuális teljesítőképességükre. Azok a párok, akik traumás szülésen mentek keresztül, úgy találhatják, hogy a trauma terhelést jelenthet a kapcsolatukra nézve, de a tanácsadás segíthet.

Az újabb terhességtől való félelem is gátolhatja a szexuális életet, de a megfelelő fogamzásgátlás biztosítása, ahelyett, hogy  véletlenre bíznád a dolgot megoldást hozhat. A hiedelmekkel ellentétben a szoptatás nem biztosít védelmet a teherbeesés ellen.

Ha megosztjátok az aggodalmaitokat egymással, az segít kifejezni pontosan mit is éreztek és kizárhatjátok vele a félelmet és az aggódást. Annak felfedezése, hogy a testi kapcsolattól mit vártok és hogyan várjátok, lehetővé teszi, hogy a szexuális életetek még örömtelibb legyen.

2. Adj magadnak elég időt

A szex nem csak a közösülésről szól, hanem magába foglal inden örömet jelentő szexuális cselekményt, ezért ne érezd kötelezőnek a behatolásos szexet rögtön az első alkalommal, amikor próbálkoztok.

Azzal, hogy csak szoktatjátok magatokat az ötlethez, ölelkezéssel, és egymás megérintésével, mindkettőtöknek időt enged arra, hogy megszokjátok, hogyan reagál az új tested a partnered érintésére és remélhetőleg segít ellazulnod.

Ölelkezéssel és egymás megérintésével mindkettőtöknek sikerül megismerni az új testedet.

Ha nehéz elfogadnod a tested változásait, – mint pl. a súlygyarapodás, terhességi csíkok, császármetszés helye, felduzzadt mellek, próbálj meg a takaró alatt levetkőzni, hogy visszanyerd az önbizalmad.

A legtöbb férfi élvezi a tényt, hogy a partnerének nagyobb mellei vannak, akkor is, ha ez csak ideiglenes, és felismeri, hogy a tested változásai a szülővé válásotokhoz kapcsolódik.

Az ölelés és az érintések segítenek, hogy úgy érezd, gondoskodnak rólad és támogatnak, és segít, hogy összehangolódj a pároddal.

3. Ne siess

Nem kell megvárnod a 6 hetes vizsgálatot ahhoz, hogy elkezdj szexuális életet élni, ha készen állsz rá és a vaginád is készen áll. Azonban ha úgy gondolod, hogy a szex fájdalommal fog járni, még mielőtt bármi történt volna, akkor valószínűleg így lesz, mert megfeszíted a hüvelyedet. Ebben az állapotban a szex nem lesz egy élményteli esemény ezért jó ötlet lehet várni és meggyőződni róla, hogy minden megfelelően begyógyult.

4. Kísérletezz a szexben

A szülővé válás kimerítő folyamat és nem akarsz mást csak aludni. Ezért próbáld meg elkerülni a szexet lefekvéskor, mert valószínű, hogy egyszerűen csak el fogsz aludni. Mire az este elérkezik, gyakran vagy fáradt, abszolút semmi hangulatod a szexhez és be akarsz ájulni az ágyadba.

Ha módodban áll, próbáld ki a napközbeni szexet, amikor a baba alszik és kicsivel több az energiád. A babák rengeteget alszanak, de nem mindig éjszaka.

Ha módodban áll, próbáld ki a napközbeni szexet, amikor a baba alszik és kicsivel több az energiád

Ha nem áll módodban a napközbeni szex, mert nem csak egy gyermeked van, próbálj meg a gyerekekkel egyidőben ágyba bújni, – és nem elaludni.

5. Legyen képzelőerőd

A kísérletezés segít megfékezni a fájdalmat kényelmetlen érzést.

A szülés után valószínűleg más érzés lesz számodra a szex, mint előtte volt.

Amikor első alkalommal újra megkísérelitek a szexet, kellemetlen és fájdalmas lehet. Amennyiben így alakul, próbáld ki a csikló vibrátor használatát, vagy a maszturbációt, amely segít neked ellazulni és felkészülni a behatolásra.

Ez segít neked, hogy átéld az orgazmust és feltornázd a libidód, amely gyakran lecsökken szülés után a hormonális változások és a kimerültség hatására.

Amennyiben megengeded a parterednek, hogy szexuális segédeszközt használjon rajtad, vagy hagyod, hogy nézzen téged, mindkettőtöknek segít abban, hogy élvezzétek a szex nyújtotta örömet, még akkor is, ha nem történhet behatolás.

Gondolkodj el azon, hogy esetleg használhatnád a partnereden az ő saját szexuális segédeszközét, mint pl. a férfi maszturbátort, így ők is élvezhetik a játékot, még akkor is, ha a behatolásos szex nem lehetséges. Ha pedig már visszaültél a hintába, és minden a régi, akkor beépítheted ezeket a játékokat, hogy kissé felturbózd a szexuális életeteket.

Ha szeretnéd a behatolást, de valamiért mégis kellemetlen érzés, próbáld meg a slim vibrátor vagy a műpénisz használatát, melyek segítenek ellazítani a hüvely izomzatát. Arra készülve, hogy a szex fájdalmas lesz, a hüvely izmai összehúzódnak, megnehezítve vagy ellehetetlenítve a behatolást.

A vibrátor neked és a hüvelyed izmainak is segít az ellazulásban és serkenti a vagina nedvesedését is. Szintén segíthet az érzékelés felerősítésében a nemi szervek és a gát területén, ami gyakran a szülést követően a gátrepedés vagy metszés hegei miatt lecsökkent.

Mindig kiváló minőségű szex játékszereket válassz, melyeket bőrbiztos anyagból készítettek, mint pl. a szilikon, az üveg, a fém, jó hírű gyártók. Némelyik eszközt gumiból, latexből vagy zseléből készítették, amik porózusak, elnyelik a baktériumokat, így nehezen tisztíthatók, és allergiás reakciót válthat ki egyes emberekben

6. Síkosíts, síkosíts, síkosíts

A síkosítók használata életbevágó, nők és férfiak számár egyaránt, szülés előtt és után is.

Néhány nő és férfi úgy tekint a síkosítók használatára, mintha valami baj lenne, pedig ez az álláspont távolabb nem is állhatna a valóságtól.

2303-water

Waterglide – Baci Lingerie Aréna Pláza

A síkosító használata szex közben mindkét nem számára fontos, nem csak a nőknek és nem csak szülés után.

A lecsökkent ösztrogén szint tovább fog csökkeni, különösen, ha szoptatsz, ami befolyásolja a hüvely nedvességét. Ha beépíted egy megfelelő síkosító használatát, mint pl. a Waterglide síkosítóét, segíteni fog, hogy a szex kellemes és örömteli legyen és tovább tartson.

A lecsökkent ösztrogén szint tovább fog csökkeni, különösen, ha szoptatsz, ami befolyásolja a hüvely nedvességét

Az olaj alapú termékeket ne használd együtt óvszerrel, mert lebontják a latexet, gyengítve ezáltal a védelmet, ezért csak víz bázisú termékeket használj óvszerekkel együtt.

A síkosítók remek kiegészítői az előjátéknak, a péniszen, hüvelyen, csiklón használva, főleg ha képtelen vagy a behatolásos szexre. Szintén nagyszerű, ha szexuális játékokon használjuk, főként a szilikonból készült játékok esetében, mert a síkosítók hihetetlen lággyá teszik ezeket, ami fontos a nemi szervek érzékeny felülete miatt.

Olyan síkosítót válassz, ami természetes anyagokat tartalmaz, mert néhány vegyszer tartalmú síkosító ártalmas lehet az egészségedre vagy allergiás reakciót válthat ki, mint a viszketés, vagy duzzanat.

7. Győződj meg róla, hogy szeded a fogamzásgátlódat

Tervet készíteni a születésszabályozásra, mielőtt terhes lennél, fontos dolog, főként, ha nem szeretnél semmiféle meglepetést 9 hónap múlva.

Védekezz, ha nem szeretnél újabb babát.

A szoptatás nem ad védelmet teherbeesés ellen.

Elképzelhető, hogy szülés után még nem jött meg a menstruációd, ettől függetlenül azonban teherbe eshetsz, szóval te vagy a partnered tankoljatok fel óvszerből vagy látogasd meg az orvosodat fogamzásgátlóért vagy más egyéb fogamzásgátlási módszer igénybevételéért.

Légy őszinte a pároddal a tekintetben, mikor állsz készen újra a szexre.  A  legtöbb pár türelmes lesz, de ne húzd túl sokáig, mert minél tovább vársz annál nehezebb lesz visszatérni a normális, aktív szexuális életbe.

Néhány nőnél felléphet a szülés utáni depresszió, ami kihathat a szexuális életére Az NHS adatai szerint a nők 15%-a szenved szülés előtti depressziótól, de ez az arány magasabb is lehet. Ha azt gondolod, ez lehet a problémád, keress fel egy szakorvost.

Ha a szex hiánya gondot okoz köztetek, akkor szakítsatok rá időt és beszéljetek erről, melynek során mond el mit érzel és miért. Ne engedd, hogy ez problémát okozzon a kapcsolatotokban.

Ha megpróbáltátok a szexet és ez neked fájdalmat vagy kellemetlen érzést okozott keresd fel az általános orvosodat. Elképzelhető, hogy sebészeti beavatkozásra van szükséged, hogy eltávolítsák a hegszövetet, ami a korábbi hüvely repedésből vagy gátmetszésből visszamaradt.

Amennyiben szorongás tör rád, ha szexről van szó a tanácsadás segíthet hogy túllépj ezen a problémán és újra élvezni tudd a gyönyört nyújtó közösüléseket.

Bármit is teszel, ne engedd, hogy a szex problémát jelentsen a szülés után – rengeteg mód van rá, melyekkel biztosíthatod, hogy továbbra is gyönyört és örömet jelentsen!

Bármit is teszel ,ne engedd, hogy a szex problémát jelentsen a szülés után – rengeteg mód van rá, melyekkel biztosíthatod, hogy továbbra is gyönyört és örömet jelentsen

Samantha Evans a társalapítója és téma írója a Jo Divine-nak egy szexuális játékokkal foglalkozó online cégnek. Kiterjedt tudással rendelkezik a szex játékokról, Samantha egy szakértő aki szeret informatív cikkeket írni a szexuális egészségről és az örömszerzésről. Sam korábban nővér volt és számtalan vezető weboldal számára ír meghatározott témákban cikkeket, beleértve a So Feminine, The Independent online, Female First és Net Doctor oldalakat. Samatha mindig olyan megoldásokat keres, melyekkel mindkét nem szexuális öröme fokozható és a szexuális egészségük és jólétük hasznára is válnak. Légy bármilyen korú, nemű, legyen bármilyen az egészségi állapotod vagy legyen bármi fogyatékosságod, ő abban hisz, hogy mindig meg lehet találni az utat, hogy élvezhessük a szexet, csak kicsit talán nagyobb képzelőerő és kalandvágyás szükséges hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Dr. Hevesi Krisztina: A (tű)sarkamra állok

Egy francia pszichológus, Nicolas Guegue izgalmas kutatási területet választott: eredményei szerint a férfiak kitüntetett figyelemben részesítik a nőket a hétköznapokban, amennyiben a hölgyek magas sarkú cipőt viselnek.

Olvass tovább
Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!