6 apróság, amit minden étkezésnél megtehetsz a fogyásért

Fitt / Életmód

Egyik sem igényel nagy erőfeszítést, ám annál látványosabb lesz az eredmény! Így gyorsabban elérheted a kitűzött célodat.

1. Igyál előtte!

Kortyolj el egy nagy pohár vizet még az első falat előtt! Ez segít, hogy pluszkalóriák nélkül töltsd ki a gyomrodat, ráadásul közben még arra is rájöhetsz, hogy inkább szomjas voltál, mint éhes. Utóbbi eset egyáltalán nem ritka: a két inger ugyanis nagyon hasonló érzetet kelt, és sokan beleesnek a hibába, hogy összekeverik őket.

1035 D

2. Mindig egyél zöldséget!

Ne teljen el étkezés anélkül, hogy lenne valami zöldség a tányérodon. Még a reggelibe is simán becsempészhetsz egy kis paprikát, paradicsomot, uborkát vagy cukkinit. Mennyei palacsintát, omlettet vagy rántottát készíthetsz velük, a brokkoli pedig az egyik legfinomabb smoothie-alapanyag.

2126 A

3. Figyelj a tápanyagok arányára!

A szervezetednek nemcsak szénhidrátra van szüksége. Ha fehérjedús csemegéket választasz, amiben még egészséges zsírsavak is akadnak, máris megtalálod az utat az álomalakhoz és az egészséghez. A rostokat se hanyagold el, mert elősegítik a gyors anyagcserét!

2126 B

4. Számold a kalóriákat!

Ha úgy érzed, hogy jó lenne valamilyen egyszerű módszerrel nagymértékben megnövelni a tudatosságodat a táplálkozás terén, tanulj meg kalóriákat számolni! Ha minden étkezésed 300 és 550 kalória közé esik, biztosan nem nyúlsz mellé. A napi bevitel még fogyókúra esetén se menjen 1200 alá, mert az már ártalmas lehet!

2126 e

5. Ne nasizz ész nélkül!

Telefonálás, tévénézés vagy internetezés közben akár több száz kalória is lecsúszhat a torkodon úgy, hogy észre sem veszed. Próbálj meg odafigyelni, hogy ne automatikusan rakosgasd egymás után a szádba a falatokat, hanem mindegyik tudatos döntés eredménye legyen,

2126 E

6. Háromnegyedig lakj jól!

Találd meg azt az ételmennyiséget, amivel már eléred a teltségérzetet, de még nem nehezül el az egész tested. Semmiképpen sem cél a két véglet – hogy éhes maradj, vagy hogy álmosan zuhanj a kanapéra. Az emberek többségének egy „háromnegyedes” jóllakást jelent, de térképezd fel a saját igényeidet!

Kapcsolódó cikkek

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!

Ne maradj le EXKLUZÍV tartalmainkról,
KÜLÖNLEGES kedvezményeinkről, EGYEDI ajánlatainkról!

Iratkozz fel, hogy elsőként értesülhess aktuális akcióinkról,
programjainkról, eseményeinkről, legfrissebb tartalmainkról!